Ρομά πήραν με καβγάδες “εξιτήριο” για δικό τους ασθενή

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών και σε θάλαμο, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με covid-19, εισέβαλε σήμερα το μεσημέρι μία ομάδα Ρομά, οι οποίοι προκάλεσαν φθορές και έσπρωξαν έναν εργαζόμενο, για να μπορέσει να πάρει “εξιτήριο” ένας ομόφυλός τους που νοσηλευόταν. Ο ασθενής έφυγε μέχρι να φτάσει η αστυνομία και συνελήφθησαν δύο Ρομά .

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών, Σίμο Φωστηρόπουλο, ομάδα περίπου δέκα Ρομά έφτασε στην κεντρική πύλη του νοσηλευτικού ιδρύματος και άρχισε με φωνές να αναζητεί έναν Ρομά, ο οποίος νοσηλευόταν εκείνη τη στιγμή με κορονοϊό στον τρίτο όροφο, σε θάλαμο για ασθενείς με covid-19.

«Η ομάδα των Ρομά εισέβαλε από την κεντρική πύλη του νοσοκομείου. Άρχισαν να φωνάζουν και να ψάχνουν έναν δικό τους άνθρωπο, ο οποίος νοσηλευόταν με κορονοϊό σε θάλαμο του νοσοκομείου. Μάλιστα, χτύπησαν, ευτυχώς ελαφρά κι ένα συνάδελφο, ο οποίος βρισκόταν στην πύλη. Όταν έμαθαν πού νοσηλεύεται ο ασθενής, ανέβηκαν στον τρίτο όροφο, όπου απαγορεύεται να εισέλθουν επισκέπτες αφού νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό.

»Προκάλεσαν φθορές στο νοσοκομείο και άρχισαν να πετούν αντικείμενα. Στη συνέχεια πήραν τον ασθενή και έφυγαν από το νοσοκομείο. Η Αστυνομία είχε ήδη ειδοποιηθεί και πρόλαβε κάποιους από αυτούς στην πόρτα, όπου σημειώθηκε κάποια ένταση. Ωστόσο, ο ασθενής δεν γύρισε πίσω.».

Κατά τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πέλλας, Κώστα Τσαβδαρίδη, όταν έφτασε η Αστυνομία στο νοσοκομείο, ο ασθενής με τους περισσότερους από τους Ρομά, είχε απομακρυνθεί από το χώρο. «Είχαν μείνει πίσω δύο – τρία άτομα. Δεν σημειώθηκε κάποιο επεισόδιο, παρά μόνο λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ αυτών και των αστυνομικών κι έγιναν δύο προσαγωγές». Επρόκειτο για τους γιους του ασθενούς. Κανονικά, πάντως, σύμφωνα με το νόμο,  ο ασθενής μπορεί να υπογράψει ότι θα μείνει σε καραντίνα στο σπίτι του και να εξέλθει με δική του ευθύνη και δεν μπορεί να υποχρεωθεί σε εισαγωγή και παραμονή προς νοσηλεία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι