Ρωσία: 140 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου μετά από σύγκρουση με φορτηγό

Ρωσία: 140 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου μετά από σύγκρουση με φορτηγό

Αυξήθηκαν δραματικά στους 140 οι άνθρωποι που τραυματίστηκαν σήμερα στη νότια Ρωσία, όταν ένα τρένο με 800 επιβάτες συγκρούστηκε με φορτηγό σε ισόπεδη διάβαση, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστούν οκτώ βαγόνια. Το ατύχημα προκλήθηκε όταν ο οδηγός του φορτηγού παραβίασε τον φωτεινό σηματοδότη.

Το τρένο κατευθυνόταν από το Καζάν του Ταταρστάν στη Ρωσία στο Άντλερ, στη Μαύρη Θάλασσα. Ο οδηγός πάτησε φρένο αλλά και πάλι χτύπησε το φορτηγό με ταχύτητα περίπου 65 χλμ/ώρα κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κοτελνίκοβο, στο νότιο Βόλγγκογκραντ, περίπου 130 χλμ νοτίως της Μόσχας.

«Μέχρι στιγμής γνωρίζομε ότι κάπου 140 άτομα φέρουν μώλωπες και γρατσουνιές» ανέφερε η Russian Railways, σημειώνοντας ότι 15 από τους επιβάτες, μεταξύ των οποίων και 3 παιδιά, έχουν διακομισθεί σε νοσοκομείο. Ο οδηγός του φορτηγού εκτοξεύτηκε σε απόσταση 15 μέτρων από τη σύγκρουση και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι