Ρωσία: Δεν έχουμε μισθοφόρους στη Λιβύη, άλλοι έχουν

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

“Οι φήμες περί παρουσίας στην Λιβύη Ρώσων μισθοφόρων βασίζονται σε ανακριβείς πληροφορίες και διαστρεβλώσεις. Η Ρωσία έχει αντιθέτως βάσιμες  πληροφορίες για ξένους στρατιώτες εκεί από άλλες χώρες”, δήλωσε σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Ria Novosti o επικεφαλής της Διεύθυνσης Διεθνών Οργανισμών του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Πιότρ Ιλίτσεφ.

Σε έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που δόθηκε στην δημοσιότητα τον Μάιο, αναφέρεται ότι η ρωσική ιδιωτική στρατιωτική οργάνωση Wagner έχει αναπτύξει στην Λιβύη 1.200 μισθοφόρους.Αναφερόμενος στην έκθεση αυτή, ο Πιότρ Ιλίτσεφ δήλωσε ότι “τα στοιχεία είναι παραποιημένα, γιατί και η ομάδα των εμπειρογνωμόνων που έδωσε στην δημοσιότητα την έκθεση αυτή επιδίωκε να διαστρεβλώσει την πολιτική της Μόσχας στην περιοχή”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι