Ρωσία: Επτά νεκροί από κατάρρευση πολυκατοικίας δέκα ορόφων – Οι Ουκρανοί τα ρίχνουν στους Ρώσους

Ρωσία: Επτά νεκροί από κατάρρευση πολυκατοικίας δέκα ορόφων – Οι Ουκρανοί τα ρίχνουν στους Ρώσους

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι 15 τραυματίστηκαν στη Ρωσία, όταν ένα ολόκληρο τμήμα πολυκατοικίας κατέρρευσε στην πόλη Μπέλγκοροντ. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα παγιδεύτηκαν και πάνω από δέκα διασώστες που έψαχναν στα συντρίμμια, καθώς κατέρρευσε άλλος ένας όροφος.

Ο δήμαρχος αυτής της σχεδόν μεθοριακής πόλης -με την Ουκρανία-, δήλωσε: «Η πόλη και η επαρχία του Μπέλγκοροντ είναι στόχοι συνεχών βομβαρδισμών από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Ως συνέπεια από το πλήγμα που δέχθηκε το συγκρότημα των διαμερισμάτων από ένα βλήμα, όλη η πρόσοψη του κτιρίου από τον δέκατο μέχρι τον πρώτο όροφο κατέρρευσε”.

Οι Ουκρανοί, αν και κατά καιρούς παραδέχονται ότι κάνουν επιθέσεις στο Μπέλγκοροντ, αρνούνται το σημερινό, πιθανόν επειδή είχε ξεκάθαρα στόχο αμάχους. Ανεβάζουν βίντεο για το συγκεκριμένο θέμα και υποστηρίζουν ότι η έκρηξη δεν ήταν από βλήμα αλλά επρόκειτο για ελεγχόμενη έκρηξη των ίδιων των Ρώσων. Αιτιολογούν όσα λένε με το σκεφτικό ότι «ήταν προβοκάτσια για να προκαλέσει η Ρωσία τη συμπάθεια της Δύσης».

Και οι δύο χώρες αλληλοκατηγορούνται διαρκώς για παράπλευρες απώλειες με θύματα αμάχους. Αμφότερες επίσης υποστηρίζουν ότι έχουν μόνον στρατιωτικούς ή ενεργειακούς στόχους. Εντούτοις μετά από κάθε χτύπημα με νεκρό άμαχο είτε στη μία πλευρά είτε στην άλλη, και οι δύο χώρες απαντούν με ανάλογο χτύπημα που έχει θύμα άμαχο στην εχθρική χώρα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx