Ρωσία: Εξουδετερώθηκαν οι έξι κρατούμενοι που κρατούσαν όμηρους δύο δεσμοφύλακες

Ρωσία: Εξουδετερώθηκαν οι έξι κρατούμενοι που κρατούσαν όμηρους δύο δεσμοφύλακες

Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις απελευθέρωσαν δύο δεσμοφύλακες, πυροβόλησαν και σκότωσαν έξι κρατούμενους που συνδέονταν με την οργάνωση “Ισλαμικό Κράτος” και οι οποίοι τους είχαν συλλάβει ομήρους σε κέντρο κράτησης στη νότια πόλη Ροστόφ, ανέφεραν ρωσικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ, ορισμένοι από τους άνδρες είχαν καταδικαστεί για τρομοκρατία και κατηγορούνταν για σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για μία φονική επίθεση σε αίθουσα συναυλιών της Μόσχας τον Μάρτιο.

Οι έξι κρατούμενοι, ένας από τους οποίους φορούσε στο κεφάλι κορδέλα με τη σημαία που χρησιμοποιείται από το “Ισλαμικό Κράτος” και φέρει αραβική επιγραφή, είχαν βγάλει σίδερα από παράθυρα και κατέβηκαν αρκετούς ορόφους με σχοινί προτού συλλάβουν ομήρους τους δεσμοφύλακες υπό την απειλή ενός μαχαιριού και ενός τσεκουριού.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι 112 του Telegram, ένας από αυτούς φαίνεται να κραδαίνει ένα μαχαίρι δίπλα σε έναν από τους δεμένους δεσμοφύλακες στο Ροστόφ επί του Ντον. Στις διαπραγματεύσεις με τις αρχές απαίτησαν ελεύθερη διέλευση ώστε να φύγουν. Όμως, οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν έφοδο στη φυλακή. Έντονα πυρά αυτόματων όπλων ακούγονταν σε πλάνα που μεταδόθηκαν από ρωσικά κανάλια στην εφαρμογή Telegram. Βίντεο που μεταφορτώθηκε στο κανάλι 112 του Telergam δείχνει τους έξι νεκρούς άνδρες μέσα σε λίμνες αίματος.

«Οι εγκληματίες εξουδετερώθηκαν», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία της Ρωσίας, σύμφωνα με την οποία πραγματοποιήθηκε “ειδική επιχείρηση” ώστε να απελευθερωθούν οι όμηροι. «Οι υπάλληλοι που κρατούνταν όμηροι απελευθερώθηκαν. Δεν έχουν τραυματιστεί», ανέφερε η σωφρονιστική υπηρεσία. Ασθενοφόρα θεάθηκαν να εισέρχονται στο κτιριακό συγκρότημα.

Το “Ισλαμικό Κράτος”, μια σουνιτική ισλαμιστική οργάνωση είχε ηττηθεί στο Ιράκ και στη Συρία από έναν συνδυασμό Κούρδων μαχητών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και Ρώσων, Ιρανών και Σύρων στρατιωτών. Είχε χωριστεί σε διάφορες περιφερειακές οργανώσεις που έχουν αναλάβει την ευθύνη για φονικές επιθέσεις σε όλο τον κόσμο.

Το “Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν” (ISIS-K), που είχε ονομαστεί έτσι από έναν παλιό όρο για την περιοχή που περιελάμβανε τμήματα του Ιράν, του Τουρκμενιστάν και του Αφγανιστάν, είχε αναλάβει  την ευθύνη για την επίθεση του Μαρτίου στην αίθουσα Crocus City Hall έξω από τη Μόσχα κατά την οποία 145 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, οι κρατούμενοι που συνέλαβαν ομήρους ήταν από τη νότια ρωσική Δημοκρατία της Ινγκουσετίας και τρεις από αυτούς είχαν συλληφθεί το 2022 επειδή φέρεται να σχεδίαζαν επίθεση σε δικαστήριο σε μία άλλη ρωσική δημοκρατία, αυτήν του Καρατσάγεβο-Κιρκασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι