Ρωσία για ΗΠΑ: «Ελπίζουμε για το καλύτερο, ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο»

Ρωσία για ΗΠΑ: «Ελπίζουμε για το καλύτερο, ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο»

Το Κρεμλίνο είπε σήμερα ότι «ελπίζει πάντα για το καλύτερο, άλλα προετοιμάζεται για τα χειρότερα», όταν ο εκπρόσωπος Τύπου της προεδρίας ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ενός νέου Ψυχρού Πολέμου μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας.

«Εμείς φυσικά, πάντα ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά πάντα είμαστε και έτοιμοι για τα χειρότερα» δήλωσε ο Πεσκόφ, για το τι περιμένει μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC είπε ότι η Ρωσία θα πληρώσει το τίμημα για τις παρεμβάσεις της στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και χαρακτήρισε «φονιά» και «άψυχο» τον πρόεδρο Πούτιν. Ο Πεσκόφ είπε ότι «οι παρατηρητές και οι αναλυτές βγάζουν το ψωμί από τέτοιες προγνώσεις»

«Σε ό,τι αφορά στην Ρωσική Ομοσπονδία, πρέπει να πω ότι ο πρόεδρος δήλωσε με σαφήνεια την επιθυμία του να συνεχισθούν παρ’ όλα αυτά οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, επειδή αυτό είναι προς το συμφέρον όχι μόνο των δύο χωρών μας, αλλά και προς το συμφέρον όλου του κόσμου», δήλωσε ο Πεσκόφ. Προσέθεσε όμως ότι «ωστόσο όμως δεν μπορούμε να μην λάβουμε υπόψη μας τις δηλώσεις του κυρίου Μπάιντεν».

Ο Πεσκόφ απαντώντας στο ερώτημα, πώς θα αντιμετωπίσει το Κρεμλίνο σε μια πιθανή άρνηση της αμερικανικής πλευράς για ανοιχτό διάλογο μεταξύ Πούτιν και Μπάιντεν, είπε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος πρότεινε να γίνει αυτή «και μάλιστα έκανε την πρόταση, απαντώντας στην πολύ κακή διατύπωση του Μπάιντεν. Μόνο ως ‘κακή’ θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω» είπε ο Πεσκόφ, τονίζοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος «είπε ότι παρ’ όλα αυτά, ασφαλώς δεν έχει νόημα να ασκούμε την διπλωματία των μεγάφωνων, έχει νόημα απλώς να μιλήσουμε ο ένας με τον άλλον, έχει νόημα να μη διακοπούν οι σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ. Αυτή είναι η κοσμοθεωρία και η προσέγγιση του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Πούτιν, αλλά φυσικά δεν μπορώ να προβλέψω τίποτα για την προσέγγιση του προέδρου Μπάιντεν», κατέληξε ο Πεσκόφ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι