Ρωσία: Η βοήθεια της ΕΕ δεν θα αλλάξει την έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο διαψεύδει δημοσίευμα του Reuters ότι ο Πούτιν προσέφερε κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο θεωρεί ότι πολλά χρήματα της ΕΕ τα κλέβουν διεφθαρμένοι Ουκρανοί ενώ τα στερούνται Ευρωπαίοι και ότι έτσι κι αλλιώς, όσα κι αν δώσει η Ευρώπη, η έκβαση του πολέμου δεν θα αλλάξει

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στη σημερινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ρωτήθηκε για την νέα χρηματοδότηση της ΕΕ προς την Ουκρανία και είπε ότι αυτά τα χρήματα δεν θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα της σύγκρουσης και ότι το μόνο που κάνουν είναι να ζημιώνουν τις οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών.

Η εφημερίδα Financial Times ανέφερε χθες, Τρίτη, πως η ΕΕ βρίσκεται στη διαδικασία κατάρτισης εναλλακτικού σχεδίου για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, με ποσό ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, το ποσό θα εξευρεθεί με την έκδοση αμοιβαίου χρέους προκειμένου να παρακαμφθεί η εναντίωση της Ουγγαρίας στην εκταμίευση ποσού από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, επιτρέποντας στην Κομισιόν να αποδεσμεύσει γρήγορα τα ποσά προς το Κίεβο.

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε: «Τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και οι Αμερικανοί γνωρίζουν ήδη καλά το επίπεδο της διαφθοράς στην Ουκρανία και καταλαβαίνουν πως ένα σημαντικό ποσό από αυτά τα χρήματα κάποιοι το κλέβουν. Τα χρήματα αυτά δεν θα μπορέσουν να αλλάξουν την πορεία των γεγονότων στη σύγκρουση, ενώ δίνονται εις βάρος των οικονομιών της ΕΕ οι οποίες ήδη διέρχονται δύσκολους καιρούς”, είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι