Ρωσία: Καταρρίψαμε 25 drones και προελάσαμε σε άλλα δύο χωριά

Αύριο η επίσημη προσάρτηση των ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις με τουλάχιστον 25 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) εναντίον περιοχών σε Μπριάνσκ και Κουρσκ στη νοτιοδυτική Ρωσία, ανακοίνωσαν οι αντίστοιχοι περιφερειάρχες, προσθέτοντας ότι καταρρίφθηκαν όλα.

«Η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 18 μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Μπριάνσκ», ανέφερε στο Telegram ο περιφερειάρχης Αλεξάντρ Μπογκομάζ, συμπληρώνοντας πως οι επιθέσεις εκδηλώθηκαν κατά κύματα εναντίον διαφορετικών τοποθεσιών. «Τουλάχιστον επτά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν στο Κουρσκ», δήλωσε αντίστοιχα ο περιφερειάρχης Αλεξέι Σμιρνόφ σε ανάρτησή του επίσης στο Telegram.

Οι δύο περιφερειάρχες ενημέρωσαν πως δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή σημαντικές υλικές ζημιές. Το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις συγκεκριμένες αναφορές.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν τα χωριά Σπίρνε και Νοβολεξάντριβκα στην περιφέρεια Ντονιέτσκ. Το Σπίρνε βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του Ντονιέτσκ, κοντά στα διοικητικά όρια της περιφέρειας Λουγκάνσκ. Η κοινότητα Νοβολεξάντριβκα βρίσκεται περίπου 130 χιλιόμετρα δυτικά του Σπίρνε.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Ουκρανίας έγινε λόγος για «σφοδρές μάχες» στη συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς όμως να αναφερθούν εδαφικές απώλειες.

Το Ντονιέτσκ είναι μια από τις τέσσερις περιφέρειες (σ.σ. οι άλλες είναι το Λουγκάνσκ, η Ζαπορίζια και η Χερσώνα) που η Ρωσία ανακοίνωσε πως προσάρτησε στα τέλη του 2022. Οι ρωσικές δυνάμεις δεν ελέγχουν πλήρως τις προσαρτηθείσες περιφέρειες και οι μάχες σε αυτές συνεχίζονται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι