Ρωσία: Μισθοφόρος σκότωσε 85χρονη στο χωριό του και το έστειλαν στην πρώτη γραμμή

Ρωσία: Μισθοφόρος σκότωσε 85χρονη στο χωριό του και το έστειλαν στην πρώτη γραμμή

Σύμφωνα με το ρωσόφωνο τμήμα του BBC ένας πρώην μισθοφόρος της Wagner ονόματι Ιβάν Ροσομάχιν, καταδικάστηκε για τον βιασμό και την δολοφονία 85χρονης γειτόνισσάς του στο χωριό του. Το BBC επικαλείται τον  δικηγορικό ιστότοπο Travmpunkt και τους δικηγόρους των συγγενών της 85χρονης, που είπαν ότι αντί ο δράστης να εκτίσει κάθειρξη 22 ετών, στάλθηκε στο μέτωπο.

Ο 28χρονος δράστης μάλιστα είχε καταφύγει και στο Εφετείο για τη μείωση της ποινής του. Το Εφετείο όμως, απεναντίας, την αύξησε στα 23 χρόνια. Είναι κι αυτός μεταξύ των κρατουμένων στους οποίους δόθηκε “χάρη” με την προϋπόθεση να υπηρετήσουν στην πρώτη γραμμή αν έχουν διαπράξει βαριά αδικήματα, ή σε άλλες περιοχές αν το έγκλημα δεν ήταν στυγερό. Πάντως και οι Ουκρανοι δίνουν την ίδια επιλογή στους καταδίκους τους, δηλαδή να υπηρετήσουν στο μέτωπο αντί να εκτίσουν την ποινή. Σύμφωνα με την DW στον ουκρανικό στρατό υπηρετούν 3.000 κατάδικοι.

Σύμφωνα με βρετανικές πληροφορίες, ο Ροσομάχιν επέστρεψε πέρσι το Μάρτιο από τον πόλεμο στο χωριό του Νόβιι Μπουρέτς στους πρόποδες των Ουραλίων. Εισέβαλε ένα βράδυ μεθυσμένος στο σπίτι 85χρονης γυναίκας, την οποία βίασε και εν συνεχεία την δολοφόνησε. Πληροφορίες δυτικών μέσων αναφέρουν ότι ήταν μισθοφόρος της Wagner και όλο το χωριό τον έτρεμε μετά την επιστροφή του από τον πόλεμο. Φέρεται να έκανε βόλτες στο χωριό μεθυσμένος, με ένα τσεκούρι στο χέρι.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 είχε ξανακαταδικαστεί για βίαια εγκλήματα. Συγκεκριμένα, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 14 ετών για φόνο και ληστεία, αλλά τον Σεπτέμβριο του 2022 του δόθηκε η εναλλακτική να πολεμήσει στην Ουκρανία. Όταν επέστρεψε από εκεί διέπραξε το βιασμό και τον δεύτερο φόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, DW

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx