Ρωσία: Να αποσυρθεί το Ισραήλ από το Ν. Λίβανο – Η χώρα μας να προετοιμαστεί για μακρά αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ

Μεντβέντεφ: Η είσοδος της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα ισοδυναμούσε με πόλεμο στη Ρωσία

«Η Ρωσία πρέπει να προετοιμαστεί για μακρά αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ και έχει προειδοποιήσει επανειλημμένως την Ουάσινγκτον για την κρίση στις σχέσεις τους», σημείωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, σε δηλώσεις του επικαλέστηκε σήμερα το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Παράλληλα το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε σήμερα το Ισραήλ «να σταματήσει αμέσως τις εχθροπραξίες και να αποσύρει τα στρατεύματά του από τον νότιο Λίβανο».

«Η Ρωσία καταδικάζει έντονα την επίθεση στον Λίβανο και καλεί τις ισραηλινές αρχές να σταματήσουν αμέσως τις εχθροπραξίες, να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το λιβανικό έδαφος και να αποδεχτούν τη συμμετοχή σε μια ειλικρινή αναζήτηση ειρηνικών τρόπων επίλυσης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όσον αφορά στις δηλώσεις του Ριαμπκόφ, ο οποίος είναι αρμόδιος για τον έλεγχο των εξοπλισμών και τις σχέσεις με την Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι η Μόσχα δεν έχει ψευδαισθήσεις για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, «δεδομένης της αντιρωσικής συναίνεσης Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών». Οπως είπε, «πρέπει να προετοιμαστούμε για μια μακροπρόθεσμη αντιπαράθεση με τη χώρα αυτή. Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό από κάθε άποψη. Στέλνουμε όλα τα προειδοποιητικά σήματα στον αντίπαλό μας ώστε να μην υποτιμήσει την αποφασιστικότητά μας», κατέληξε.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση την περασμένη εβδομάδα ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα αν δεχθεί πλήγμα με συμβατικούς πυραύλους και ότι η Μόσχα θα θεωρήσει κοινή επίθεση οποιαδήποτε γίνει εναντίον της από οιοδήποτε κράτος, εφ΄όσον η επίθεση γίνεται με την υποστήριξη μιας πυρηνικής δύναμης. Σήμερα ο Μαρκ Ρούτε, που διαδέχθηκε τον Στόλτενμπεργκ στο ΝΑΤΟ, δήλωσε επί τη αναλήψει των καθηκόντων του ότι δεν θεωρεί ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος από τις ρωσικές απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων και ότι «οι χώρες της Ατλαντικής Συμμαχίας δεν πρέπει να ενδίδουν στις συχνές απειλές του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx