Ρωσία: Οι Ουκρανοί έπληξαν την Κριμαία με αμερικανικούς πυραύλους

Ρωσία: Οι Ουκρανοί έπληξαν την Κριμαία με αμερικανικούς πυραύλους

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία επιτέθηκε σε ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στην Κριμαία με αμερικανικούς πυραύλους και ότι αναχαιτίσθηκαν έξι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς ATACMS τις τελευταίες 24 ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες φιλοδυτικών μέσων, επλήγησαν τρεις στρατιωτικές βάσεις χθες τη νύχτα και τραυματισθηκε άγνωστος αριθμός ατόμων. Αναφέρουν ότι κάποιοι στρατιώτες τραυματίσθηκαν στην πυρκαγιά που ξέσπασε μετά την ρίψη πυραύλου σε στρατιωτική βάση που έχει μονάδες αντιαεροπορικής άμυνας κοντά στην πρωτεύουσα της Κριμαίας, την Συμφερόπολη.

Ο κυβερνήτης της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, δήλωσε ότι αναχαιτίσθηκε πυραυλική επίθεση στο χωριό Ντόνσκε κοντά στην Συμφερόπολη και είπε στους κατοίκους να προσέχουν, διότι υπάρχουν πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί.

Το αεροδρόμιο Τζανκόε στη βόρεια Κριμαία, στο οποίο σταθμεύουν μια μοίρα ελικοπτέρων και δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας, δέχθηκε επίσης επίθεση και σύμφωνα με φιλοδυτικά μέσα ενημέρωσης, τραυματίσθηκαν πέντε στρατιώτες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν δηλώσει ότι θα προμηθεύσουν την Ουκρανία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS στο πλαίσιο του νέου πακέτου βοήθειας που συμφωνήθηκε στο Κογκρέσο πρόσφατα. Οι προηγούμενες παραδόσεις περιελάμβαναν αμερικανικούς πυραύλους βεληνεκούς 165 χιλιομέτρων. Η Συμφερόπολη όμως,  βρίσκεται σε απόστασή μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων από τη γραμμή του μετώπου και τεκμαίρεται ότι έχουν παραδοθεί πύραυλοι μεγάλο βεληνεκούς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι