Ρωσία: Ουκρανοί έπληξαν εμπορικό κέντρο στο Ντονιέτσκ – 25 νεκροί

Ρωσία: Ουκρανοί έπληξαν εμπορικό κέντρο στο Ντονιέτσκ – 25 νεκροί

Η Ουκρανία δεν έχει σχολιάσει ακόμη την επίθεση στο Ντονιέτσκ, όπου σύμφωνα με τους Ρώσους δεν υπήρχε κανένας στρατιωτικής σημασίας στόχος

Τουλάχιστον 25 άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 20 -μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά- τραυματίσθηκαν σήμερα από επίθεση του ουκρανικού πυροβολικού στο Ντονιέτσκ -η αρχική ενημέρωση ήταν για 13 νεκρούς, συμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Φωτογραφίες και βίντεο του πρακτορείου ειδήσεων Reuters από το σημείο δείχνουν ανθρώπους να κλαίνε και πτώματα να κείτονται στο χιόνι, κοντά σε μία από τις αγορές της πόλης.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από την Ουκρανία για το συμβάν. Σύμφωνα με τον Αλεξέι Κουλέμζιν, τον νέο δήμαρχο που έχει διοριστεί από τη Ρωσία στο Ντονιέτσκ, οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν μια πολυσύχναστη περιοχή όπου βρίσκονται καταστήματα και μια αγορά.

Το Ντονιέτσκ είναι μία από τις τέσσερις ουκρανικές περιοχές τις οποίες η Ρωσία προσάρτησε πέρυσι, μια κίνηση που καταδίκασαν οι περισσότερες χώρες στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Η Ρωσία έχει καταλάβει σημαντικά τμήματα αυτών των περιοχών, αλλά δεν τις ελέγχει πλήρως. Το 2014 ανακηρύχθηκε η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ, αλλά την αναγνώρισε μόνον η Ρωσία, η Νότια Οσετία, η Αμπχαζία, η Συρία και η Βόρεια Κορέα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι