Η ουκρανική SBU πλήρωσε Ρώσο για βομβιστική επίθεση στη Μόσχα

Η ουκρανική SBU πλήρωσε Ρώσο για βομβιστική επίθεση στη Μόσχα

Ένας Ρώσος που συνελήφθη στην Τουρκία και ήδη εκδόθηκε στην Ρωσία, κατηγορείται ότι τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό στο ΙΧ στελέχους των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του “στόχου” και της συζύγου του.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι «αυτή η τρομοκρατική ενέργεια οργανώθηκε από το Κίεβο, όπως ομολόγησε ο δράστης» και έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με την ομολογία. Η έκρηξη σημειωθηκε πριν από τρεις ημέρες και ήδη μέσα σε ένα 24ωρο η Ρωσία ενημέρωσε για τα στοιχεία του υπόπτου την Τουρκία, καθώς αυτός φέρεται να είχε διαφύγει με προορισμό την Αλικαρνασσό. Εκεί και συνελήφθη, η δε έκδοσή του ήταν άμεση.

Ο συλληφθείς είναι ο 29χρονος Εβγκένι Σερεμπριάκοφ που κατάγεται από το Βόλγκογκραντ της νότιας Ρωσίας. Διέφυγε από τη χώρα την ίδια μέρα που εξερράγη η βόμβα και συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα στην Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ για τους Τούρκους). «Ο Σερεμπριάκοφ μεταφέρθηκε στη Ρωσία και παραδόθηκε στους ανακριτές της Ερευνητικής Επιτροπής», ανέφερε στο Telegram η εκπρόσωπος της ρωσικής Αστυνομίας Ιρίνα Βολκ.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti μετέδωσε βίντεο της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB, στο οποίο ο ύποπτος δηλώνει ότι ενήργησε για λογαριασμό “των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών”, της SBU. Στο βίντεο ο ίδιος προσθέτει ότι είχε έρθει σε επαφή μαζί του κάποιος Ίλια, ο οποίος του είπε ότι εργάζεται στην SBU και του πρότεινε να συναντηθούν στην Κωνσταντινούπολη, όπως και έγινε. Του πρότεινε να “εξοντώσει έναν Ρώσο αξιωματικό” με αντάλλαγμα να του δοθεί η ουκρανική υπηκοότητα και αμοιβή μεταξύ 10.000 και 20.000 δολαρίων, σύμφωνα με το βίντεο αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι