Ρωσία: Πέντε ισλαμιστές κατάδικοι κρατούν ομήρους φρουρούς στο Ροστόφ

Ρωσία: Πέντε ισλαμιστές κατάδικοι κρατούν ομήρους φρουρούς στο Ροστόφ

Πέντε άνδρες που κατηγορούνται για τρομοκρατία έπιασαν ομήρους μέσα σε κέντρο κράτησης στη νότια περιοχή του Ροστόφ της Ρωσίας. Οι ίδιοι φέρονται να  υποστηρίζουν ότι είναι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε το ενημερωτικό μέσο Baza, στο Telegram.

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι «κρατούμενοι έχουν πιάσει ομήρους δύο υπαλλήλους. Το κέντρο κράτησης λειτουργεί κανονικά και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», ανέφερε η υπηρεσία, προσθέτοντας ότι «δυνάμεις επιβολής του νόμου έχουν αναπτυχθεί στο σημείο».

Οι όμηροι είναι ένας αξιωματικός και ένας επόπτης. Οι κρατούμενοι τους απείλησαν και τους ακινητοποίησαν κάνοντας χρήση τσεκουριού από πυροσβεστικό κυτίο και είχαν επίσης ένα ρόπαλο. Δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται για προφυλακισμένους για τρομοκρατικές ενέργειες ή για καταδικασθέντες. Η επισημη ανακοίνωση δεν αναφέρεται σε ισλαμιστές ειδικά, αλλά σε “ενδεχόμενους σε τρομοκρατικές ενέργειες”.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, RiaNovosti

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι