Ρωσία: Συνέλαβαν τρεις άνδρες από την Κεντρική Ασία με εκρηκτικά στην Σταυρούπολη

Ρωσία: Συνέλαβαν τρεις άνδρες από την Κεντρική Ασία με εκρηκτικά στην Σταυρούπολη

Οι υπηρεσίες ασφαλείας στη Ρωσία ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνέλαβαν τρεις «πολίτες από την  κεντρική Ασία» που σχεδίαζαν βομβιστική επίθεση στα νότια της χώρας, μια εβδομάδα μετά την επίθεση σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 144 άνθρωποι.

Η FSB ανέφερε σε ανακοίνωση την οποία επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ότι «έθεσε τέλος στις τρομοκρατικές δραστηριότητες τριών πολιτών χώρας της κεντρικής Ασίας που σχεδίαζαν να διαπράξουν τρομοκρατική ενέργεια πυροδοτώντας μηχανισμό σε δημόσιο χώρο στην περιφέρεια της Σταυρούπολης».

Δεν γνωρίζουμε αν οι συλληφθέντες είναι ισλαμιστές. H Σταυρούπολη διατηρεί με ρωσική προφορά την ελληνική ονομασία της. Βρίσκεται στον βόρειο Καύκασο, στα βόρεια της Γεωργίας. Ως περιφέρεια η Σταυρούπολη συνορεύει με την Τσετσενία, την Οσετία, την Κιρκασία και την Ινγκουσετία. Σύμφωνα με κάποια ρωσικά μέσα, οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν λίγο νοτιότερα από την πόλη της Σταυρούπολης, στο Γκεόργκιεφσκε (φρούριο του Αγίου Γεωργίου) και τα εκρηκτικά βρέθηκαν στο ΙΧ τους.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, σκόπευαν να βάλουν εκρηκτικό μηχανισμό σε πολυσύχναστο σημείο, αλλά δεν ανακοινώθηκε πού. Στην κατοχή τους βρέθηκαν πολλά κινητά τηλέφωνα, τμήματα εκρηκτικών μηχανισμών και χημικές ουσίες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx