Ρωσία: Στην Πολτάβα στόχος ήταν χώροι εκπαίδευσης στρατιωτικών

Ρωσία: Στην Πολτάβα στόχος ήταν χώροι εκπαίδευσης στρατιωτικών

Το ρωσικό υπουργείο ‘Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι το πλήγμα που εξαπέλυσε χθες, Τρίτη, στην ουκρανική πόλη Πολτάβα είχε ως στόχο στρατιώτες και ξένους εκπαιδευτές που είχαν εμπλακεί σε επιθέσεις «εναντίον αμάχων στο ρωσικό έδαφος».

«Στις 3 Σεπτεμβρίου, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν πλήγμα ακριβείας στο 179ο κοινό κέντρο εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην πόλη Πολτάβα. Σκοτώθηκαν στρατιώτες, εκπαιδευτές και μισθοφόροι», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχετικά με το χτεσινό πλήγμα με τους 51 νεκρούς.

Ανέφερε πως στο κέντρο αυτό «υπό την καθοδήγηση ξένων εκπαιδευτών, ειδικών στις επικοινωνίες και σε μέσα ηλεκτρονικού πολέμου, εκπαιδεύονταν άνδρες από όλα τα τμήματα και τις στρατιωτικές μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς και χειριστές μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων που ενεπλάκησαν σε πλήγματα σε μη στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του προσθέτει ότι χρησιμοποιήθηκε επίσης ένα σύστημα υπερηχητικών πυραύλων Κινζάλ προκειμένου να πληγούν εγκαταστάσεις στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος στην πόλη Λβιβ στη δυτική Ουκρανία. Τέλος, ανακοινώθηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν άλλα δύο χωριά πλησιάζοντας πλέον στα 30 χιλιόμετρα το Ποκρόφσκ.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την Πρετσιστίφκα και την Καρλίφκα. Η Καρλίφκα απέχει περίπου 30 χλμ. από το Ποκρόφσκ, σημαντικό κόμβο για τις ουκρανικές δυνάμεις που υποχωρούν εδώ και μήνες στα ανατολικά της χώρας. Το Ποκρόφσκ είναι απαραίτητο για τον ουκρανικό ανεφοδιασμό στο ανατολικό μέτωπο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και RiaNovosti

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx