Ρωσία: Θα κρίνουμε τη νέα ουκρανική κυβέρνηση με βάση τα έργα της

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις ουκρανικές βουλευτικές εκλογές, στις οποίες πρώτο κόμμα αναδείχθηκε το κόμμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι «ο Υπηρέτης του λαού», ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα κρίνει τη νέα ουκρανική κυβέρνηση με βάση τα έργα της.

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι αποτελέσματα των εκλογών στην Ουκρανία επιβεβαιώνουν ότι ο λαός κουράστηκε από την πολιτική του εκφοβισμού, που είχαν υιοθετήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Είναι ενδεικτικό ότι οι εθνικιστικές δυνάμεις δεν έτυχαν της ευρείας υποστήριξης του ουκρανικού λαού. Αρκετά μικρό ποσοστό συγκέντρωσε το κόμμα «Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη» του Πέτρο Ποροσένκο. Η ομάδα των εξτρεμιστών της «Ελευθερίας» και άλλων ριζοσπαστικών κομμάτων δεν μπήκαν καν στην βουλή.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι ο ουκρανικό λαός κουράστηκε από την πολιτική του εκφοβισμού, που είχαν υιοθετήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Προφανώς μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει την ψηφοφορία που έγινε ως ‘ψηφοφορία ελπίδας’» αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση του.

Η Μόσχα ευελπιστεί ότι η νέα βουλή της Ουκρανίας θα αξιοποιήσει με τρόπο σοφό, για ειρηνικούς σκοπούς, την εμπιστοσύνη του λαού.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι