Ρωσίδα, φιλοκυβερνητική δικαστής, φέρεται να αυτοκτόνησε

Ρωσίδα, φιλοκυβερνητική δικαστής, φέρεται να αυτοκτόνησε

Ρωσίδα δικαστής βρέθηκε νεκρή, μετά από πτώση από το παράθυρο του διαμερίσματός της στη Μόσχα προ δύο ημερών. Είχε συνταξιοδοτηθεί πριν από μόλις λίγους μήνες. Ήταν γνωστή από την εκδίκαση υποθέσεων που είχαν πάρει μεγάλη δημοσιότητα, αλλά θεωρείτο και υποστηρίκτρια της κυβέρνησης. Αναφέρεται ότι είχε πέσει θύμα τηλεφωνικής απάτης και ότι άφησε σημείωμα αυτοκτονίας, είχε όμως μια ανήλικη κόρη και εκφράζονται αμφιβολίες.

Τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι σύμφωνα με τους συγγενείς της η 50χρονη γυναίκα έφερε βαρέως το γεγονός ότι έπεσε θύμα απάτης και ότι μάλιστα δανείστηκε για να βάλει λεφτά σε λογαριασμό των απατεώνων, όμως κάποιοι σκέφτονται ότι η απώλεια ποσού ίσου με 20.000 ευρώ δεν ήταν επαρκής λόγος για να αφήσει ορφανή την κόρη της,

Ειδικότερα, λίγο πριν από τον θάνατό της, φέρεται να είχε αναφέρει στην αστυνομία ότι απατεώνες την έπεισαν πως ο τραπεζικός της λογαριασμός κινδύνευε από άτομα που ήθελαν να της στείλουν χρήματα από την Ουκρανία ή που ήθελαν να “τραβήξουν” λεφτά από το λογαριασμό της για να τα στείλουν στην Ουκρανία. Οι απατεώνες χρησιμοποίησαν το όνομα ενός φίλου της δικαστή και εκείνη πείσθηκε ότι μιλούσε μαζί του και ότι όλες οι συμβουλές προέρχονταν από εκείνον.

Έτσι, αποφάσισε να κλείσει το συγκεκριμένο λογαριασμό και έκανε το λάθος να μεταφέρει τα χρήματα σε λογαριασμό που νόμιζε ότι της υποδείκνυε πλέον η Κεντρική τράπεζα. Μάλιστα όταν μετέφερε το πρώτο εκατομμύριο ο πρώην “συνάδελφός” της, της συνέστησε να δανειστεί άλλα τόσα (10.000 σε ευρώ) και να τα καταθέσει με ειδικό επιτόκιο για το συμφέρον της. Πάλι πείσθηκε, οπότε όχι μόνον έδωσε τις οικονομίες της, αλλά δανείστηκε κι άλλα τόσα.

Πολλοί Ρώσοι έχουν πέσει θύματα αυτού του είδους της απάτης τους τελευταίους μήνες. Από την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσικής Ομοσπονδίας έγινε γνωστό ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024 απατεώνες κατάφεραν να κλέψουν συνολικά τέσσερα δισεκατομμύρια ρούβλια (40 εκατομμύρια ευρώ).

Σύμφωνα με το TASS  η 50χρονη Νατάλια Λάρινα  «έπεσε θύμα απατεώνων τον Μάιο και μετέφερε ένα εκατομμύριο ρούβλια προσωπικών αποταμιεύσεων σε άγνωστους λογαριασμούς, καθώς και 951.000 ρούβλια που δανείστηκε με πίστωση».

H Λαρίνα υπήρξε επί 15 χρόνια δικαστής σε ποινικά δικαστήρια και βρέθηκε στο προσκήνιο όταν καταδίκασε τον προϊστάμενο υπηρεσιών του υπουργείου Μεταφορών Βλάντιμιρ Μακάροφ σε κάθειρξη 13 ετών για αιμομιξία και βιασμό της κόρης του. Επιπλέον, γνωμοδότησε και σε μια σειρά αποφάσεων για την προφυλάκιση αντικυβερνητικών.

Το 2015 καταδίκασε τον ακτιβιστή Πιοτρ Παβλένσκι για βανδαλισμό -ο Παβλένσκι είχε βάλει φωτιά στην ειδοδο του κτιρίου της FSB στο πλαίσιο πολιτικής διαμαρτυρίας. Παλαιότερα είχε εκδώσει απόφαση κατά των σκληροπυρηνικών Εθνικιστών Μπολσεβίκων. Το 2019 καταδίκασε σε 16ετή κάθειρξη τον Murat Sabanov που έβαζε ναρκωτικά στη λεμονάδα των θυμάτων του και τα λήστευε -ένα από αυτά χρειάσθηκε νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Το 2023, η Λαρίνα συνταξιοδοτήθηκε λόγω μακροχρόνιας υπηρεσίας, αναφέρει το TASS αλλά η Daily Mail λέει ότι η συνταξιοδότηση ήταν μάλλον αιφνιδιαστική.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx