Ρωσίδα ηθοποιός νεκρή μετά από επίθεση Ουκρανών σε θέατρο κωμοπόλεως

Ρωσίδα ηθοποιός νεκρή μετά από επίθεση Ουκρανών σε θέατρο κωμοπόλεως

Ρωσίδα ηθοποιός φέρεται να σκοτώθηκε την ώρα που ψυχαγωγούσε με την κιθάρα της Ρώσους στρατιώτες

Ρωσίδα ηθοποιός σκοτώθηκε σε ουκρανική επίθεση ενώ έδινε παράσταση ενώπιον ρωσικών στρατευμάτων στο Ντονμπάς.Το ρωσικό θέατρο όπου η 40χρονη ηθοποιός Πολίνα Μένσιχ εργαζόταν ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκε την ώρα που βρισκόταν πάνω στη σκηνή, σε χωριό στην περιφέρεια του Ντονμπάς.

Εκπρόσωποιι του στρατού και από τις δύο πλευρές επιβεβαίωσαν ότι σημειώθηκε ουκρανική επίθεση στην περιοχή στις 19 Νοεμβρίου. Η ρωσική κρατική τηλεόραση είπε ότι επλήγησαν από πυραύλους HIMARS ένα σχολείο και ένα πολιτιστικό κέντρο στο χωριό Κουμάτσοβο, το οποίο απέχει 60 χιλιόμετρα από την πρώτη γραμμή. Αναφέρθηκε ότι σκοτώθηκε ένας άμαχος και μάλλον πρόκειται για την άτυχη ηθοποιό. Οι Ουκρανοί από πλευράς τους δηλώνουν ότι σκότωσαν 25 και τραυμάτισαν εκατό. Ο ρωσικός στρατός δεν ανακοίνωσε τίποτα. Στο βίντεο πάντως δεν φαίνεται να σημειώνεται κάποια τρομερή καταστροφή και πολλοί στην κατωτέρω ανάρτηση σχολιάζουν «πόσο ανόητο ήταν να συγκεντρώνεται τόσος στρατός σε κλειστό χώρο δίπλα στην πρώτη γραμμή και μέσα στην εμβέλεια εχθρικών πυραύλων».

 

Βίντεο, του οποίου η γνησιότητα δεν έχει επαληθευτεί, και το οποίο αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Telegram, δείχνει στρατιώτες να παρακολουθούν τη Μένσιχ να τραγουδάει και να παίζει κιθάρα επί σκηνής την ημέρα εκείνη που γιορτάζουν οι δυνάμεις πυροβολικού του ρωσικού στρατού. Την ώρα του τραγουδιού ξαφνικά σείεται το θέατρο από μια έκρηξη και ακούγονται να σπάνε τζάμια, ενώ στη συνέχεια σβήνουν τα φώτα και κάποιος ακούγεται να βρίζει. Οι Ουκρανοί είπαν ότι η επίθεση είναι “αντίποινα για την 128η”– μια αναφορά στο ρωσικό πλήγμα στην 128η Ορεινή Ταξιαρχία Εφόδου. Σκοτώθηκαν 19 στρατιώτες της σύμφωνα με ουκρανικές πηγές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι