Ρωσικά μέσα: Είχαν τάξει 1.000.000 ρούβλια στον ένα συλληφθέντα για το μακελειό

Ρωσικά μέσα: Είχαν τάξει 1.000.000 ρούβλια στον ένα συλληφθέντα για το μακελειό

Σύμφωνα με το Ria Novosti οι ανακριτικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ένας εκ των αυτουργών ομολόγησε και είπε ότι του είχαν υποσχεθεί 1.000.000 ρούβλια (10.000 ευρώ) ως αμοιβή “για να σκοτώσει όσο περισσότερους μπορεί”. Επίσης οι αρμόδιες ρωσικές αρχές (FSB) ανακοίνωσαν ότι οι συλληφθέντες είχαν προσπαθήσει να διαφύγουν στην Ουκρανία. Συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν στην Μπριάνσκ, πόλη στα μισά της απόστασης Μόσχας- Κιέβου και θα μεταφερθούν στη Μόσχα.

Το άτομο που φέρεται να ομολόγησε είπε ότι έφθασε από την Τουρκία στη Ρωσία στις 4 Μαρτίου. Η διευθύντρια του κρατικού ρωσικού ενημερωτικού δικτύου RT  Μαργαρίτα Σιμονιάν ανέφερε ότι υπάρχει και βίντεο με τον συγκεκριμένο ύποπτο και εν συνεχεία το ανήρτησε. Η Ρωσία ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας ειδικά της πρεσβείας της στην Κωνσταντινούπολη αλλά και της κατοικίας του πρέσβυ και του προξένου στην Τουρκία.

Όσον αφορά τους νεκρούς, αναφέρονται πλέον 93 έως 105 και ένας κατάλογος με ονόματα περιλαμβάνει μόνον 37, επειδή δεν έχουν αναγνωρισθεί οι περισσότεροι νεκροί. Εν τω μεταξύ υποκύπτουν και τραυματίες. Άλλοι από αυτούς σκοτώθηκαν από σφαίρες και άλλοι υπέστησαν ασφυξία από τους καπνούς της πυρκαγιάς. Θα καλυφθούν τα έξοδα της κηδείας και θα δοθεί σε κάθε οικογένεια που έχασε δικό της, το ποσό των 3 εκατομμυρίων ρουβλίων -περίπου 30.000 ευρώ.

Οι ρωσικές αρχές θεωρούν ότι οι δράστες είχαν επαφές με την Ουκρανία, κάτι που η Ουκρανία αρνείται. Οι ΗΠΑ επιμένουν ότι επρόκειτο για καθαρά ισλαμιστικό χτύπημα για το οποίο είχε προειδοποιήσει τη Ρωσία εδώ και δέκα μέρες και το Κρεμλίνο απαντά ότι «καμία συγκεκριμένη πληροφορία δεν δόθηκε, πέραν μιας γενικότητας για απειλή λόγω των προεδρικών εκλογών», ενώ η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα, είπε «οι ΗΠΑ πρέπει να αποφασίσουν αν ήξεραν ή δεν ήξεραν για το χτύπημα».

Στο βίντεο, σε διάλογο μεταξύ ανακριτών και ενός εκ των δραστών, που είναι από το Τατζικιστάν και υποστήριξε ότι πήγε στην Τουρκία μόνο για να βγάλει πλαστό διαβατήριο, ακούγονται τα εξής:

-Ποιος σε πλήρωσε για αυτό;

– Δεν πληρώθηκα, μόνο τα μισά πήρα, ελιναι στην τραπεζική μου κάρτα.

-Πού είναι η κάρτα;

-Την έχασα στο δάσος όταν έτρεχα να ξεφύγω (σ.σ. συνελήφθη όταν κρυβόταν πίσω από δέντρα).

-Πού βρήκατε τα όπλα;

– Μας τα έδωσαν. Δεν ξέρω ποιος. Ήταν κρυμμένα, έλαβα συντεταγμένες από ανώνυμο από το Telegram.

-Γιατί επέλεξαν εσένα για αυτή τη δουλειά;

– Έχω μπει στο κανάλι (στο Telegram) με μουσουλμάνο ιεροκήρυκα και ο βοηθός του μου έγραψε πριν από περίπου έναν μήνα.

-Τι σου έδωσε;

– Χρήματα, για να σκοτώσω ανθρώπους σε ένα μέρος που θα μου έλεγαν μετά.

Πηγή: Ria Novosti

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι