Ρωσικά πυραυλικά χτυπήματα στην πόλη Λβιβ στη δυτική Ουκρανία

Η Ρωσία λέει πως απέτρεψε επίθεση της Ουκρανίας με drones

Πυραυλική επίθεση κατά της ουκρανικής πόλης Λβιβ στα δυτικά της Ουκρανίας, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, εξαπέλυσαν τα ξημερώματα οι ρωσικές δυνάμεις με αποτέλεσμα τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι να σκοτωθούν, ενώ οι τραυματίες εκτιμάται ότι είναι δεκάδες καθώς χτυπήθηκαν συγκροτήματα κατοικιών και οι έρευνες των συνεργείων διάσωσης συνεχίζονται.

Ο δήμαρχος της πόλης Αντρίι Σαντόβι μέσω Telegram μίλησε για πλήγματα σε «δεκάδες διαμερίσματα» που υπέστησαν ζημιές. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν κινητοποιηθεί καθώς «μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι κάτω από συντρίμμια», σύμφωνα με τον Σαντόβι. Σύμφωνα με τον δήμαρχο «60 διαμερίσματα υπέστησαν ζημιές στην πόλη».

Οι νεότερες ανακοινώσεις από τους αξιωματούχους ακολούθησαν τους συναγερμούς σε μεγάλο μέρος της επικράτειας της Ουκρανίας καθώς υπήρχαν πληροφορίες για ρωσικούς πυραύλους κρουζ που είχαν μπει στον ουκρανικό εναέριο χώρο. Από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχουν δοθεί πληροφορίες για τους στόχους των πυραυλικών επιθέσεων. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε ανάρτηση βίντεο με την εικόνα καταστροφής στην πόλη. https://twitter.com/ZelenskyyUa/status/1676809627705417730?s=20

Εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα μέτωπα, η Λβιβ και η περιφέρειά της έχουν υποστεί επανειλημμένα επιθέσεις αφότου ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου 2022. Τη νύχτα της 19ης προς 20ή Ιουνίου, επλήγη υποδομή «καίριας σημασίας» στη Λβιβ από ρωσικά UAVs, είχε αναφέρει ο κ. Κοζίτσκι. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Μάρτιο σε ρωσική επιδρομή η οποία έπληξε κατοικημένη περιοχή στη Βελίκα Βιλτσανίτσα, στην περιφέρεια της Λβιβ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι