Επτά νεκροί στο Τσερνίχιφ – Συνάντηση ειδικών για drones στην πόλη

Ρωσικό χτύπημα στο Τσερνίχιφ - Συνάντηση κατασκευαστών drone στην πόλη,

Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα εξάχρονο παιδί, σκοτώθηκαν και άλλοι 130 τραυματίστηκαν στην πόλη Τσερνίχιφ της βόρειας Ουκρανίας, χθες, από ρωσικό πύραυλο που έπληξε το δημοτικό θέατρο ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Από τους 130 τραυματίες 15 είναι παιδιά και 15 αστυνομικοί, όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram ο υπουργός Εσωτερικών Ίχορ Κλιμένκο. Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι την στιγμή της επίθεσης μέσα στο δημοτικό θέατρο βρισκόταν σε εξέλιξη μια εκδήλωση με τη συμμετοχή κατασκευαστών και ειδικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones). Δεν αναφέρθηκαν περισσότερα για τη συνάντηση, ποιοι συμμετείχαν και ποιοι ήταν οι διοργανωτές. Προκαλεί εντύπωση ότι επελέγη η πόλη Τσερνίχιφ, εάν επιβεβαιωθεί.

Σε σχόλιά του προς τους δημοσιογράφους ο Κλιμένκο επιβεβαίωσε μόνο ότι μια «ακαθόριστη εκδήλωση διεξαγόταν μέσα στο κτίριο» και ότι η «υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας ερευνά το θέμα». Το Τσερνίχιφ βρίσκεται περίπου 145 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας Κίεβο.

https://twitter.com/nexta_tv/status/1692937839762129152?s=20

Οι αεροπορικές δυνάμεις του Κιέβου ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί ότι ο ουκρανικός στρατός κατέρριψε 15 από 17 μη επανδρωμένα Shahed ιρανικής κατασκευής που χρησιμοποίησε η Μόσχα στην διάρκεια επίθεσης που εξαπέλυσε την νύχτα.

Στο μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέστρεψε ένα ουκρανικό drone στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ και ένα άλλο κοντά στην Μόσχα. Ένα τρίτο έπληξε τον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης στρατιωτικού αεροδρομίου στην περιφέρεια Νόβγκοροντ καταστρέφοντας ένα στρατιωτικό αεροπλάνο, ανακοίνωσε η ίδια πηγή.

Στο Ροστόφ ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε χθες στρατηγούς που επιβλέπουν την επίθεση στην Ουκρανία στο Rostov-on-Don στη νότια Ρωσία. Ο Πούτιν μίλησε με τον «αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, Valery Gerasimov, διοικητές τομέων και άλλους ανώτερους αξιωματικούς της ομάδας», σύμφωνα με το Κρεμλίνο. Το Ροστόφ, το οποίο βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, είχε βρεθεί στο επίκεντρο της εξέγερσης της ιδιωτικής στρατιωτικής ομάδας Wagner τον Ιούνιο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx