Ρωσικό εμβόλιο: το ετοιμάζουν και σε “χάπι” που θα διαλύεται για ένεση

Ρωσικό εμβόλιο: το ετοιμάζουν και σε “χάπι” που θα διαλύεται για ένεση

Η Ρωσία θα παραγάγει 30 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik-V έως τον Ιούνιο του 2021, αλλά αυτό ενδέχεται να συμβεί και νωρίτερα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο RBK. Επισης έγινε γνωστό ότι προχωρεί και η στερεή μορφή του εμβολίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα στον Δεκέμβριο θα παραχθούν περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου και τον Ιανουάριο με βάση τους αναπροσαρμοσμένους σχεδιασμούς θα υπάρχουν 3,5 εκατομμύρια δόσεις. Στη συνέχεια έως τον Απρίλιο θα παραχθούν 18 εκατομμύρια δόσεις «και έως τον Ιούνιο θα φθάσουμε τα 30 εκατομμύρια δόσεις. Ωστόσο είμαι κατά κάποιο τρόπο αισιόδοξος ότι αυτό μπορεί να συμβεί νωρίτερα», δήλωσε ο Μαντούροφ.

Ο Ρώσος υπουργός είπε επίσης ότι η τιμή του εμβολίου Sputnik-V θα μειώνεται στον βαθμό που μαζικοποιείται η παραγωγή του και ότι αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται η διαδικασία έγκρισης της υγρής μορφής του εμβολίου, ενώ τον επόμενο χρόνο θα αρχίσει η παραγωγή του εμβολίου σε στερεά μορφή, μορφή σκόνης η οποία θα μετατρέπεται σε διάλυμα που θα χορηγείται ενδομυϊκά. Η τιμή υπολογίζεται χονδρικά στα 10 δολάρια για κάθε δόση. Η στερεή μορφή του (χάπι διαλυόμενο που εν συνεχεία χορηγείται με τη μορφή ένεσης) μπορεί να συντηρηθεί στους 2-8 βαθμούς Κελσίου.

Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι έχουν παραγγελίες για 1,2 δισ. δόσεις από 50 χώρες και αυτές θα παραχθούν σε συνεργαζόμενες φαρμακοβιομηχανίες στην Ινδία, στη Βραζιλία, στην Κίνα, στη Νότιο Κορέα και σε άλλες χώρες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx