VIDEO

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Άσκηση με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στον Ατλαντικό Ωκεανό εν πλω για Κούβα

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Άσκηση με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στον Ατλαντικό Ωκεανό εν πλω για Κούβα

Μια φρεγάτα και ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, που κατευθύνονται στην Κούβα χωρίς να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα, διεξήγαγαν γυμνάσια στον Ατλαντικό Ωκεανό και προέβησαν σε εικονικές πυραυλικές δοκιμές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τμήμα του Βόρειου Στόλου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατευθύνεται στην Καραϊβική, όμως πριν από μια εβδομάδα ο Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε ότι «η Μόσχα θα μπορούσε να απαντήσει στο γεγονός ότι οι δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας επιτρέπουν στο Κίεβο τη χρήση δικών τους όπλων για στόχους σε ρωσικό έδαφος» και συμπλήρωσε ότι «μπορεί και η Ρωσία να χτυπήσει εχθρούς της σε όλο τον κόσμο».

Στην άσκηση συμμετείχαν το υποβρύχιο “Καζάν” και η φρεγάτα “Ναύαρχος Γκαρσκόφ”.  Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσιας ανακοίνωσε ότι «τα πληρώματα εξασκούνται με προσομοίωση στην χρήση  πυραύλων υψηλής ακρίβειας χρησιμοποιώντας υπολογιστική μοντελοποίηση εναντίον εικονικών ναυτικών στόχων, που βρίσκεται σε απόσταση άνω των 600 χιλιομέτρων. Επίσης έγινε άσκηση για  απόκρουση αεροπορικής επιδρομής».

Τα δύο ρωσικά πολεμικά πλοία ανήκουν σε ρωσική ναυτική δύναμη που αναμένεται να φθάσει αύριο, Τετάρτη, στην Κούβα. Μετέχουν άλλα δύο πλοία.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Αβάνα είχε ανακοινώσει πως τα ρωσικά πολεμικά πλοία δεν φέρουν πυρηνικά όπλα και δεν αποτελούν απειλή για την περιοχή.

Η Ουάσινγκτον παρακολουθεί με προσοχή τις κινήσεις της ρωσικής ναυτικής δύναμης στην Κούβα. Ο Λευκός Οίκος σχολίασε ότι δεν θεωρεί την παρουσία των πλοίων απειλή, αλλά αμερικανικά πολεμικά τα παρακολουθούν. Η φρεγάτα “Ναύαρχος Γκαρσκόφ” έχει χρησιμοποιηθεί για δοκιμές υπερηχητικών πυραύλων Zircon, ενώ συμμετείχε πέρυσι σε κοινά ναυτικά γυμνάσια με την Κίνα και τη Νότιο Αφρική.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ria Novosti, Associated Press

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι