Ρώσοι: Καταστρέψαμε πέντε ουκρανικά μαχητικά SU-27

Ρώσοι: Καταστρέψαμε πέντε ουκρανικά μαχητικά SU-27

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως κατέστρεψε πέντε ουκρανικά μαχητικά αεροπλάνα SU-27 και προκάλεσε ζημιές σε άλλα δύο στο αεροδρόμιο του Μιρχορόντ στην περιφέρεια Πολτάβα της Ουκρανίας χρησιμοποιώντας πυραύλους Ισκαντέρ-Μ. Το αεροδρόμιο βρίσκεται περίπου 200 χλμ. νοτιοδυτικά του μετώπου.

Το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από την επίθεση, στις οποίες καπνός και φλόγες φαίνονται να υψώνονται από ένα αεροδρόμιο. «Ως αποτέλεσμα του ρωσικού πλήγματος, πέντε μαχητικά SU-27  καταστράφηκαν και δύο υπέστησαν ζημιές», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο.

Η Ρωσία στοχοθετεί ουκρανικά αεροδρόμια καθώς το Κίεβο ετοιμάζεται να παραλάβει τα πρώτα αμερικανικής κατασκευής μαχητικά F-16, τα οποία η Μόσχα έχει δηλώσει πως θα καταστρέψει.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 11 drones που εκτοξεύθηκαν στη διάρκεια της νύχτας από την Ουκρανία με στόχους περιοχές της Ρωσίας στα βόρεια της Ουκρανίας αλλά και την Κριμαία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι