Ρώσοι: Μακρόν και Σολτς πήραν ό,τι τους άξιζε

Μεντβέντεφ: Η είσοδος της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα ισοδυναμούσε με πόλεμο στη Ρωσία

Την ήττα του Εμανουέλ Μακρόν και του Όλαφ Σολτς σχολίασε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και η πρόεδρος της Άνω Βουλής, που απέδωσαν τα αποτελέσματα «στην αποτυχία των δύο ανδρών ως εθνικών και Ευρωπαίων ηγετών».

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι τα αποτελέσματα αποτύπωσαν, εν μέρει, και την «αναποτελεσματική πολιτική των δύο ηγετών που επιμένουν να στηρίζουν την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία. Ώρα για παραίτηση. Στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας!», έγραψε ο Μεντβέντεφ στην πλατφόρμα Χ ειδικά για τον Μακρόν.

Η Βαλεντίνα Ματβιένκο, επικεφαλής της άνω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, δήλωσε ότι ο Μακρόν και ο Σολτς «υπέστησαν συντριπτική ήττα με τα κόμματά τους που για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει την αποτυχία τους ως εθνικών και Ευρωπαίων πολιτικών. Είναι ένα αποτέλεσμα που τους αξίζει, καθώς ήρθε μετά από πολλά χρόνια απόλυτης αδιαφορίας για τις πραγματικές ανάγκες του λαού και της κοινωνίας τους», έγραψε η ίδια στο Telegram.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι μετά τις ευρωεκλογές, «η πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίου παραμένει ολοφάνερα φιλοευρωπαϊκή και φιλοουκρανική, αλλά χρειάζεται μια πιο βαθιά ανάλυση, καθώς διαφαίνεται άνοδος των δεξιών κομμάτων που κάποια στιγμή θα πατήσουν πόδι. Παρακολουθούμε στενά αυτές τις διαδικασίες και στη Γαλλία, λαμβάνοντας υπόψιν της, ας πούμε, εξαιρετικά μη φιλική και ίσως εχθρική στάση της γαλλικής ηγεσίας προς τη χώρα μας», είπε.

Ουκρανία

Η Ρωσία ανακοίνωσε, επίσης σήμερα, ότι πήρε υπό τον έλεγχό της ένα χωριό στη νοτιοανατολική Ουκρανία, το οποίο είχε ανακαταληφθεί πριν από ένα χρόνο από τους Ουκρανούς.  Πρόκειται για την κοινότητα Σταρομαϊόρσκε του Ντονιέτσκ.

Ο ουκρανικός στρατός είχε καταλάβει το χωριό τον περσινό Ιούλιο, στο αποκορύφωμα της μεγάλης καλοκαιρινής του αντεπίθεσης, που κατέληξε όμως σε αποτυχία. Είχε επιτρέψει πάντως την ανακατάληψη κάποιων εδαφών σε ορισμένους τομείς, κυρίως στον νότο. Το Σταρομαϊόρσκε βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Ντονιέτσκ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx