Ρώσος αναλυτής: Ο Τουρκικός στρατός πολύ ανώτερος του Ελληνικού!

Ρώσος αναλυτής: Ο Τουρκικός στρατός πολύ ανώτερος του Ελληνικού!

Ο Ρώσος αμυντικός αναλυτής Κβάσνιν σχολίασε την πιθανότητα, η απόφαση της Ελλάδας να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη από Γαλλία και ΗΠΑ, να ανοίξει το δρόμο για ανταγωνισμό εξοπλισμών. Ο Γιούρι Κβάσνι -πρόεδρος του Τμήματος Ερευνών ΕΕ του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας και Διεθνών Σχέσεων της Ακαδημία Επιστημών της Ρωσίας, σχολίασε την απόφαση της Ελλάδας να αγοράσει από τις ΗΠΑ F-35 . O Κβασνιν σε δήλωση που έκανε προς το Σπούτνικ, ανέφερε ότι πλέον ο ανταγωνισμός εξοπλισμών στην Ανατολική Μεσόγειο άρχισε και σχετικά με το θέμα αυτό έκανε το εξής σχόλιο:

“Στα τελευταία δύο χρόνια οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Ενδεχομένως είναι στο χαμηλότερο επίπεδο μετά από το 1996 όταν συνέβη η κρίση των Ιμίων. Για αυτό το λόγο πραγματικά υπάρχει μία σαφής τάση για κλιμάκωση στις σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Αλλά κατά τη γνώμη μου το αποτέλεσμα αυτής της κλιμάκωσης, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη στάση που θα πάρουν οι άλλοι παράγοντες σε αυτόν τον κόμβο των διεθνών αντιθέσεων.

“Εννοώ τις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίες για κάποιο διάστημα απομακρύνθηκαν από τα προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο. Εννοώ τη Γαλλία που τους τελευταίους μήνες, ξεχώρισε ως ένας από τους de facto συμμάχους της Ελλάδας, με το πρόσωπο του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Εννοώ επίσης τη Γερμανία η οποία έχει πολύ πιο νηφάλια στάση και προσπαθεί να ενεργήσει ως έντιμος μεσίτης για να συμφιλιώσει τα μέρη και να αποτρέψει την κλιμάκωση”. Ο Κβάσνιν επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες με τις υψηλότερες στρατιωτικές δαπάνες σε σύγκριση με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της και συνέχισε λέγοντας:

“Σύμφωνα με το ελληνικό στρατιωτικό δόγμα οι πιο σημαντικές μονάδες αυτής της χώρας είναι η αεροπορία και ο στόλος. Είναι ξεκάθαρο ότι οι χερσαίες δυνάμεις της Τουρκίας είναι πολύ ανώτερες από αυτές της Ελλάδας. Η Ελλάδα δεν διαθέτει επαρκείς ανθρώπινες και στρατιωτικές δυνατότητες για να εισέλθει σε έναν ανταγωνισμό χερσαίων επιθετικών όπλων. Όσον αφορά όμως τις ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει έστω μια σχετική ισότητα απέναντι στην γείτονα της Τουρκία”, αναφέρουν τα Τουρκικά Νέα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι