Ρότα για Αίγυπτο μοιάζει να έβαλε το Ορούτς Ρέις

Θρίλερ με εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό

Στη μέση της ανατολικής Μεσογείου με κατεύθυνση προς την Αίγυπτο έπλεε στις 10 το βράδυ της Δευτέρας το Oruc Reis.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος απομακρύνθηκε από την ελληνική επικράτεια και τα ελληνικά νησιά, συνεχίζοντας όμως την ταραχοποιό δράση του, αφου προσεγγίζει στην περιοχή του ελληνοαιγυπτιακού μνημονίου. Δεν συνοδεύεται από το στολίσκο του, αλλά μόνον από ένα πολεμικό σκάφος και τα υπόλοιπα φαίνεται πως κατευθύνονται στα τουρκικά παράλια της Αττάλειας.

Το ερώτημα είναι αν πρόκειται για διάλειμμα λόγω της 28ης Οκτωβρίου και θα επανέλθει δριμύτερο με νέο στόλο ίσως νοτίως της Κρήτης για να εορτασθεί και “η Μέρα της Δημοκρατίας” (29η Οκτωβρίου, από το 1923) ή αν θα αναμείνει τον στόλο για να κινηθεί στη ζώνη του ελληνοαιγυπτιακού συμφώνου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι