Ρούμπιο: Οι συνομιλίες με τη Χαμάς κατέρρευσαν με την ανακοίνωση Μακρόν για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους

Ρούμπιο: Οι συνομιλίες με τη Χαμάς κατέρρευσαν με την ανακοίνωση Μακρόν για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους

Τι δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση της Γαλλίας ότι θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος, οδήγησε σε κατάρρευση των συνομιλιών για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και ενθάρρυνε την παλαιστινιακή οργάνωση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο.

«Οι συνομιλίες με τη Χαμάς κατέρρευσαν την ημέρα που ο [Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ] Μακρόν πήρε τη μονομερή απόφαση να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος», δήλωσε ο Ρούμπιο σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Eternal Word Television Network.

«Και μετά έρχονται και άλλοι, άλλες χώρες που λένε: «Λοιπόν, αν δεν υπάρξει κατάπαυση του πυρός μέχρι τον Σεπτέμβριο, θα αναγνωρίσουμε το παλαιστινιακό κράτος». Αν ήμουν στη θέση της Χαμάς, θα κατέληγα στο συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να κάνουμε κατάπαυση του πυρός, γιατί μπορούμε να ανταμειφθούμε και να το παρουσιάσουμε ως νίκη», πρόσθεσε ο Ρούμπιο.

«Έτσι, αυτά τα μηνύματα, αν και σε μεγάλο βαθμό είναι συμβολικά στο μυαλό τους, στην πραγματικότητα έχουν καταστήσει πιο δύσκολη την επίτευξη της ειρήνης και πιο δύσκολη την επίτευξη μιας συμφωνίας με τη Χαμάς», λέει ο Ρούμπιο.

Πηγή: protothema

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx