Ρουμανία: Φωτιά σε ΜΕΘ σκοτώνει 10 διασωληνωμένους, χαροπαλεύει γιατρός

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Δέκα άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τη νόσο Covid-19 και νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι σε ρουμανικό νοσοκομείο, πέθαναν όταν ξέσπασε φωτιά στην πτέρυγα των ΜΕΘ.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μία ώρα αργότερα και τα αίτια δεν έχουν διευκρινιστεί προς το παρόν.  Εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας δήλωσε ότι είναι πιθανόν να ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα. Μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο δυστυχώς έκαψε δύο θαλάμους όπου νοσηλεύονταν 16 ασθενείς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 10 διασωληνωμένοι ασθενείς έπαθαν ασφυξία ή υπέκυψαν σε εγκαύματα. Άλλα επτά άτομα τραυματίσθηκαν, μεταξύ αυτών και ο εφημερεύων γιατρός που προσπάθησε να βοηθήσει τους ασθενείς. Ο γιατρός φέρει εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού στο 80% του σώματός του, ανέφερε το υπουργείο Υγείας, και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η τραγική έλλειψη χρημάτων και γιατρών

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε νοσοκομειο της πόλης Piatra Neamt,  353 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας, του Βουκουρεστίου. Ο διοικητής του νοσοκομείου είχε παραιτηθεί πριν από μια εβδομάδα διαμαρτυρόμενος για τις κάκιστες συνθήκες νοσηλείας και αναφέροντας ότι αναγκαζόταν να έχει μέσα στο κρύο έξω από το νοσοκομείο ασθενείς με κορονοϊό για να περιμένουν να έρθει η σειρά τους να δουν γιατρό.

Η Ρουμανία, μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης, παρότι έχει έλλειψη γιατρών, δεν αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Τις τελευταίες εβδομάδες, όμως, καταγράφει 10.000 κρούσματα την ημέρα και αυξήθηκαν οι νοσηλείες. Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκαν 129 θάνατοι από Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 8.813. Έχει 20 εκατ. πληθυσμό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι