Ροζ το νερό σε Γραμματικό και Μαραθώνα

Ροζ το νερό σε Γραμματικό και Μαραθώνα

Έκπληκτοι έμειναν οι κάτοικοι σε περιοχές του Γραμματικού και του Μαραθώνα όταν είδαν την περασμένη Δευτέρα να τρέχει ροζ νερό από τις βρύσες τους. Το χρώμα εμφανίσθηκε μετά από μια διακοπή της ηλεκτροδότησης που έριξε την πίεση του δικτύου. Η βλάβη στο ρεύμα αποκαταστάθηκε και λίγες ώρες μετά το νερό στις βρύσες άρχισε να τρέχει με ροζ χρώμα.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν ξέρει το λόγο που το νερό της βρύσης στο Γραμματικό και σε περιοχές του Μαραθώνα έγινε ροζ, και αναμένονται απαντήσεις από τα δείγματα που ελήφθησαν. Δεν έχουν καταγραφεί γαστρεντερίτιδες, όμως κάθε ρύπος στο νερό δεν είναι απαραιτήτως βακτήριο -μπορεί να είναι κάτι επιβλαβές που να μην προκαλεί πυρετό ή διάρροια.

Ο Βαγγέλης Σωτηρίου, ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα μίλησε στο Action24 και είπε τα εξής:

«Το νερό στο Γραμματικό είναι από γεωτρήσεις. Ενημερώσαμε τον κόσμο στα σπίτια αλλά και τα σχολεία, να μην πιει νερό της βρύσης. Αδειάσαμε τα δίκτυα, δύο φορές κάναμε καθαρισμούς. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν. Τώρα το νερό είναι κανονικό, φαίνεται μια χαρά. Δεν είχαμε κάποιο συμβάν. Έχουμε στείλει για αναλύσεις στο σημείο όμως, πιστεύω ότι έγινε ροζ από κάτι μέσα από το δίκτυο και όχι από τις γεωτρήσεις ή τη δεξαμενή, πρέπει να μάθουμε τι ήταν».

Στους κατοίκους έχει διανεμηθεί εμφιαλωμένο νερό. Δεν θα χρησιμοποιούν το νερό της βρύσης μέχρις ότου διαλευκανθεί τι ήταν το ροζ χρώμα και μέχρις ότου πιστοποιηθεί ότι δεν υπάρχουν ίχνη της άγνωστης (προς το παρόν) ουσίας στο δίκτυο. Οι απαντήσεις για τη χημική σύσταση αναμένονται σήμερα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι