Σαουδάραβες στο Νταβός: Θα αναγνωρίζαμε το Ισραήλ αν επιλύετο το Παλαιστινιακό

Σαουδάραβες στο Νταβός: Θα αναγνωρίζαμε το Ισραήλ αν επιλύετο το Παλαιστινιακό

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε σήμερα πως η χώρα του θα μπορούσε να αναγνωρίσει το Ισραήλ αν προηγείτο συμφωνία που θα περιελάμβανε την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους

«Συμφωνούμε πως η ειρήνη στην περιοχή περιλαμβάνει την ειρήνη για το Ισραήλ, όμως αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο μέσω της ειρήνης για τους Παλαιστίνιους, μέσω ενός παλαιστινιακού κράτους”, δήλωσε ο πρίγκιπας Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν σε πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η Σαουδική Αραβία θα αναγνωρίσει τότε το Ισραήλ στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πολιτικής συμφωνίας, απάντησε “βεβαίως”.

Ο πρίγκιπας Φαϊσάλ είπε πως η εξασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή μέσω της δημιουργίας ενός παλαιστινιακού κράτους είναι «κάτι για το οποίο προσπαθούμε με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, και είναι πιο συναφές στο πλαίσιο της Γάζας».

«Μετά το ξέσπασμα του πολέμου τον περασμένο Οκτώβριο ανάμεσα στο Ισραήλ και την παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς που κυβερνά τη Γάζα, η Σαουδική Αραβία “πάγωσε” τα υποστηριζόμενα από τις ΗΠΑ σχέδια εξομάλυνσης των σχέσεών της με το Ισραήλ», δήλωσαν δύο πηγές στο πρακτορείο Reuters.

Πριν από την 7η Οκτωβρίου, Ισραηλινοί και Σαουδάραβες ηγέτες είχαν αφήσει να εννοηθεί πως προχωρούσαν σταθερά προς την σύναψη διπλωματικών σχέσεων που θα μπορούσαν να αναδιαμορφώσουν τη Μέση Ανατολή.

Πηγή: Reuters

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι