Σαουδική Αραβία προς υπηκόους της: Εγκαταλείψτε τον Λίβανο

Σαουδική Αραβία προς υπηκόους της: Εγκαταλείψτε τον Λίβανο

Η Σαουδική Αραβία κάλεσε τους υπηκόους της που ζουν στον Λίβανο να εγκαταλείψουν την χώρα εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για έναν πιθανό πόλεμο μεταξύ της λιβανέζικης ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ και του Ισραήλ.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA ανέφερε ότι η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας κάλεσε τους Σαουδάραβες που βρίσκονται στο Λιβανο «να φύγουν αμέσως από τη χώρα» ενώ ταυτόχρονα συνιστά σε όλους τους Σαουδάραβες να μην ταξιδεύουν στον Λίβανο.

Πολλές αραβικές και δυτικές χώρες έχουν συμβουλέψει τους πολίτες τους τις τελευταίες ημέρες να μην ταξιδεύουν στον Λίβανο λόγω φόβων κλιμάκωσης των συγκρούσεων.

Από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, εγείροντας φόβους εξάπλωσης του πολέμου. Το Ισραήλ πρόσφατα αποφάσισε να στρέψει την προσοχή του στα σύνορα με το Λίβανο.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι