Σαράντα χρόνια είχε να ρίξει τόσο χιόνι στην Αττική

Σαράντα χρόνια είχε να ρίξει τόσο χιόνι στην Αττική

Πρωτοφανής για τα δεδομένα των τελευταίων 40 ετών θεωρείται η χιονόπτωση που έπληξε τη χώρα τις τρεις τελευταίες μέρες, όπως τονίζει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, που επισημαίνει ότι πρόκειται για μια από τις πιο έντονες κακοκαιρίες των τελευταίων δεκαετιών.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, που συμμετείχε στις συσκέψεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η συνολική διάρκεια των χιονοπτώσεων στην Αττική ήταν 36 ώρες, με τις μεγάλες εντάσεις να καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας επί 24 ώρες και να συνοδεύονται από ύψος χιονιού περίπου 20 – 25 εκατοστά.

Η έγκυος

Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία του δήμου Ωρωπού το χιόνι ξεπερνάει σε ύψος το 1,5 μ. και στη λίμνη Μπελέτσι φτάνει σχεδόν τα 2 μ. Οι κάτοικοι επιχειρούν μόνοι τους για να απεγκλωβιστούν η πρόσβαση είναι αδύνατη ακόμα και για τα εκχιονιστικά. Είναι δε χωρίς ρεύμα για δεύτερη ημέρα. Ο δήμος και η ΕΜΑΚ απεγκλώβισαν, χθες μία έγκυο γυναίκα-οκτώ μηνών- που είχε μείνει χωρίς νερό και ρεύμα από την Δευτέρα.

prat2.jpg
Από το βάρος του χιονιού δεν έπεσαν μόνον δέντρα, αλλά και στέγες επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα κατέρρευσαν δυο στέγαστρα σε βενζινάδικα, ένα στο Χαϊδάρι και ένα στο Διόνυσο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι