Σαρκοζί: Λάθος του Μακρόν οι εκλογές – Λεπέν: Δεν αμφισβητώ την προεδρία

Σαρκοζί: Λάθος του Μακρόν οι εκλογές – Λεπέν: Δεν αμφισβητώ την προεδρία

«Σέβομαι τους θεσμούς, δεν ζητώ θεσμικό χάος», είπε στην κυριακάτικη Figaro η Μαρίν Λεπέν, προσθέτοντας ότι εάν νικήσει στις εκλογές το κόμμα της, δεν θα επιδιώξει παραίτηση του προέδρου και «θα υπάρξει απλώς συμβίωση με τον Εμάνουελ Μακρόν. Ομως τίποτα δεν με εμποδίζει να κατέλθω υποψήφια στις επόμενες προεδρικές εκλογές», συμπλήρωσε.

Στην τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στη Γαλλία η Λεπέν δείχνει να συγκεντρώνει ποσοστό 33%, ο συνασπισμός της Αριστεράς 25% και ο Μακρόν 20%.

Εν τω μεταξύ ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί προειδοποιεί ότι η Γαλλία μπορεί να βρεθεί στο χάος επιρρίπτοντας ευθύνες στον Εμανουέλ Μακρόν για την απόφαση να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Le Journal du Dimanche” είπε : «Είναι μεγάλο το ρίσκο, διότι οι πολίτες μπορεί να επιβεβαιώσουν την οργή τους αντί να την αντιστρέψουν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι