Σχεδίαζαν πραξικόπημα στη Λιβύη οι Τούρκοι;

33χρονος νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη Λιβύη, καθώς οι ισορροπίες στην κυβέρνηση της Τρίπολης περνούν μεγάλη κρίση και ο επικεφαλής Φαγιέζ Αλ Σάρατζ όρισε σήμερα νέο υπουργό Άμυνας και νέο αρχηγό του γενικού επιτελείου του στρατού.

Χθες είχε παύσει τον υπουργό Εσωτερικών Φετχί Μπάσαγα, ο οποίος τώρα καλείται να δώσει εξηγήσεις, επειδή δε χειρίστηκε σωστά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Ο ίδιος λέει ότι ευχαρίστως θα λογοδοτήσει για τις διαδηλώσεις, αρκεί η δίκη να προβληθεί τηλεοπτικά για να υπάρχει διαφάνεια. Ο Μπάσαγα έχει -ή πάντως είχε- μεγάλη στρατιωτική επιρροή στα περίχωρα της Τρίπολης και στο νότο.

Δημοσιεύματα αναφέρουν όμως ότι σχεδίαζε πραξικόπημα εις βάρος του Σάρατζ με εντολή της Άγκυρας, η οποία φέρεται να είναι δυσαρεστημένη με την κυβέρνηση της Τρίπολης. Η “ένσταση” της Τουρκίας έγκειται στο ότι ο Σάρατζ  προχώρησε σε κατάπαυση του πυρός και δεν δέχτηκε την τουρκική εισήγηση για επιχειρήσεις εναντίον του μετώπου Σύρτης – Αλ Τζούφρα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version