Σε αδιέξοδο ο τουρκικός στρατός με τους τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ (βίντεο)

Σε αδιέξοδο ο τουρκικός στρατός με τους τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ (βίντεο)

Στις 27 Απριλίου, τουρκικά drones έριξαν φυλλάδια καλώντας τους κατοίκους της Ιντλίμπ να υποστηρίξουν τον τουρκικό στρατό στις προσπάθειές του να ξεμπλοκάρει τον αυτοκινητόδρομο M4.

Οι ενέργειες του τουρκικού στρατού δείχνουν πιθανώς ότι οι διαπραγματεύσεις με την Χαϊτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (Hayat Tahrir al-Sham), που πραγματοποιήθηκαν μετά από στρατιωτικό συμβάν μεταξύ των πλευρών στις 26 Απριλίου, πιθανότατα έληξαν χωρίς πραγματική πρόοδο.

Εάν ο τουρκικός στρατός συνεχίσει τις προσπάθειές του για να αποκλείσει την πρόσβαση στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Μ4 κοντά στο Ναϊράμπ, μπορεί να βρεθεί σε κατάσταση ανοικτής στρατιωτικής αντιπαράθεσης με τον Χαϊτ Ταχρίρ αλ-Σαμ.

Η σύγκρουση της 26ης Απριλίου μεταξύ του τουρκικού στρατού από τη μία πλευρά και του Χαϊτ Ταχρίρ αλ-Σαμ και των υποστηρικτών της από την άλλη πλευρά ήτααν η πρώτη φορά που οι τουρκικές δυνάμεις ανταποκρίθηκαν με σκληρή δύναμη σε απόπειρες διαδηλωτών της Ιντλίμπ να σαμποτάρουν τις ενέργειές τους με «ειρηνικά μέσα» “.

Πρώτον, τα τουρκικά στρατεύματα συγκρούστηκαν με διαδηλωτές υπέρ της Χαϊτ Ταχρίρ αλ-Σαμ που μπλόκαραν τον αυτοκινητόδρομο Μ4 κοντά στο Ναϊράμπ. Στη συνέχεια, όταν σκοτώθηκαν αρκετοί διαδηλωτές και οι μαχητές του Χαϊτ Ταχρίρ αλ-Σαμ μπήκαν στην μάχη, τα τουρκικά drones χτύπησαν μια θέση της Χαϊτ Ταχρίρ αλ-Σαμ στε κοντινή περιοχή.

Το βίντεο προπαγάνδας υπέρ του HTS δείχνει τη στιγμή της σύγκρουσης μεταξύ μαχητών της Hayat Tahrir al-Sham και τουρκικών στρατευμάτων κοντά στη Ναίράμπ στις 26 Απριλίου (παρά τον τίτλο για τους αμάχους):

https://youtu.be/9NqJuJ-rq9g

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο τουρκικός στρατός, ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και ο ρωσικός στρατός απέφευγαν σκόπιμα τη χρήση στρατιωτικής δύναμης ως απάντηση σε μη θανατηφόρες ενέργειες τοπικών διαδηλωτών. Ωστόσο, στις 26 Απριλίου, ο τουρκικός στρατός δημιούργησε ένα νέο πρότυπο για τη χρήση βίας εναντίον οποιωνδήποτε προσώπων που αποτελούν ακόμη και μια μικρή απειλή για στρατιωτικά σώματα που έχουν αναπτυχθεί στην επαρχία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι