Σε δράμα κατέληξε το πρωταπριλιάτικο αστείο στο Βέλγιο

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Η αστυνομία των Βρυξελλών επενέβη σήμερα το απόγευμα, με νερό υπό πίεση και δακρυγόνα, για να διαλύσει ένα πλήθος 1.500-2.000 ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί σε πάρκο της πόλης για ένα πάρτι, παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων λόγω της πανδημίας και μολονότι οι διοργανωτές παραδέχτηκαν ότι επρόκειτο για πρωταπριλιάτικο αστείο. Στη διάρκεια των επεισοδίων μια νεαρή παρασύρθηκε από το άλογο έφιππου αστυνομικού -δεν έγινε γνωστή η κατάσταση της υγείας της.

Δεκάδες αστυνομικοί, έφιπποι και πεζοί, δέχτηκαν εν τω  μεταξύ βροχή από αντικείμενα όταν επιχείρησαν να απομακρύνουν τους νεαρούς και τις νεαρές από τον χώρο. Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και ένας από αυτούς μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό των επεισοδίων που ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία γύρω στις 20.00.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Σύμφωνα με δημοσιογράφους του πρακτορείου Reuters που βρίσκονταν στο σημείο, τουλάχιστον δύο πολίτες τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, μεταξύ αυτών και μία γυναίκα που παρασύρθηκε από άλογο της αστυνομίας. Το πάρτι στο πάρκο Μπουά ντε λα Καμπρ ξεκίνησε ως πρωταπριλιάτικο αστείο μέσω του Facebook.

Μολονότι οι διοργανωτές είχαν δηλώσει εδώ και ημέρες ότι η «πρόσκληση» που είχαν αναρτήσει σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ήταν φάρσα, γύρω στους 2.000 άνθρωποι εμφανίστηκαν αργά το απόγευμα σήμερα στο πάρκο. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανεβάζουν τον αριθμό των ατόμων που προσήλθαν στους 5.000.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι