Σε Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος ο Νίκος Παππάς

Σε Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος ο Νίκος Παππάς

Με 178 ψήφους υπέρ και 86 κατά παραπέμπεται ο Νίκος Παππάς στο Ειδικό Δικαστήριο, κατηγορούμενος για παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή στην υπόθεση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών.

Η παραπομπή του πρώην υπουργού γίνεται με τις ψήφους των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας και του ΚΙΝΑΛ, οι κοινοβουλευτικές ομάδες των οποίων είχαν ανακοινώσει ότι θα ψηφίσουν την πρόταση της Προανακριτικής. Ωστόσο υπήρξαν δύο διαρροές, χωρίς να έχει διευκρινιστεί από ποιους βουλευτές και από ποιο κόμμα. Μία ψήφος βρέθηκε άκυρη και άλλη μία προστέθηκε στα κατά που έφτασαν τα 86.

Σημειώνεται, ότι 86 είναι συνολικά και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο Νίκος Παππάς δεν είχε δικαίωμα ψήφου. Συνολικά στην ψηφοφορία συμμετείχαν 277 βουλευτές, τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 276 ενώ δεν υπήρχαν Λευκά. Παρών ψήφισαν οι 12 βουλευτές του ΚΚΕ, ενώ οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 και της Ελληνικής Λύσης απείχαν από την ψηφοφορία.

«Η πλειοψηφία συγκρούστηκε με την αλήθεια και έμεινε με τα υπολείμματα της κομματικής της σκοπιμότητας» ανέφερε ο Νίκος Παππάς σε δήλωσή του, μετά το τέλος της ψηφοφορίας για την παραπομπή του. Πρόσθεσε επίσης, ότι «η Ν.Δ. ολοκλήρωσε την κωλοτούμπα της, υπερψηφίζοντας ένα πόρισμα που ανακαλεί τον κορμό της κατηγορίας εναντίον του και  μάλιστα, με διαρροές. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι