Σε επερχόμενο “ορμητικό κύμα αλλαγών” αναφέρθηκε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ο Μητσοτάκης

Σε επερχόμενο "ορμητικό κύμα αλλαγών" αναφέρθηκε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ο Μητσοτάκης

Στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει λόγο για ένα ορμητικό κύμα αλλαγών, που σίγουρα θα «ξεβολέψει μερικούς, αλλά θα ευνοήσει τους πολλούς».

Ως επίλογο μιας εποχής με στιγμές που μας πλήγωσαν, και πρόλογο μιας άλλης εποχής «με καλύτερους μισθούς, με υψηλότερες συντάξεις, ήδη από τις πρώτες εβδομάδες του νέου έτους», χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το 2024 στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη ενότητας, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το νέο έτος, και παράλληλα την αποφασιστικότητά του να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία και την Παιδεία «που θα ευνοήσουν τους πολλούς», αλλά και να συγκρουστεί με τις «ριζωμένες παθογένειες», υπογραμμίζοντας ότι ο στρατηγικός σκοπός της κυβέρνησης «είναι ο πολυδιάστατος εκσυγχρονισμός». Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση με πρώτο αυτό της ακρίβειας, ενώ έδωσε έμφαση στις κυβερνητικές παρεμβάσεις υπέρ των αδυνάμων.

«Η Πολιτεία είναι και θα είναι στο πλευρό τους. Μόνο μέσα στον Δεκέμβριο πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ έγιναν στοχευμένες ενισχύσεις. Υπάρχουν, πλέον, μόνιμες μειώσεις τιμών. Και, ταυτόχρονα, οι έλεγχοι και τα υψηλά πρόστιμα πολεμούν την αισχροκέρδεια. Γιατί μία συλλογική δυσκολία δεν μπορεί να γίνεται ευκαιρία για ασύδοτη κερδοσκοπία» είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε ότι «ριζική λύση αποτελούν μόνο οι υψηλότερες αποδοχές, με μέτρα μόνιμα, που θα ισχύουν και μετά τους πρόσκαιρους κλυδωνισμούς, και στόχο, όπως έχω πει, το 2027 ο μέσος μισθός να είναι στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος μισθός στα 950 ευρώ».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε, επίσης, ότι ο στόχος της κυβερνητικής πολιτικής θα είναι η μεγέθυνση του δημόσιου πλούτου, με στόχο αυτός να επιστρέφει στην κοινωνία, ώστε η συλλογική ευημερία να γίνεται ατομική προκοπή και προσέθεσε:

«Αλλά και σε μία δημοκρατία που θα γιορτάσει τα 50 χρόνια της πιο ισχυρή από ποτέ. Μετατρέποντας τις ευρωεκλογές της άνοιξης σε βήμα επιβεβαίωσης της πολιτικής σταθερότητας και της προόδου. Και ενισχύοντας μία βαθιά ευρωπαϊκή πολιτική, που έχει αποδείξει ότι φέρνει στη χώρα πόρους και ακτινοβολία. Γιατί είμαστε Ευρώπη και μας αξίζει να γίνουμε Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα».

Το μήνυμα Κασσελάκη

Στις δυσκολίες της χρονιάς που πέρασε, αλλά και στα στοιχήματα για το νέο έτος εστιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του.

«Το 2023 ήταν μία δύσκολη χρονιά. Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται, και ένας δεύτερος πόλεμος, στη Γάζα, ήδη μετράει χιλιάδες θύματα – παιδιά, γυναίκες, αμάχους. Το 2024 λοιπόν, το αίτημα για ειρήνη είναι τόσο επιτακτικό όσο ποτέ. Αλλά όχι με ευχές, με πράξεις: με άμεση κατάπαυση του πυρός και με μία βιώσιμη λύση δυο κρατών» σημειώνει ο κ. Κασσελάκης.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. παρατηρεί πως «για την Ελλάδα, το 2023 ήταν μία χρονιά με πολλή θλίψη. Από το ειδεχθές έγκλημα στα Τέμπη και τις τεράστιες πλημμύρες, μέχρι θανάτους πάνω σε καρότσες και έξω από τα γήπεδα. Το αύριο έχασε μια μάχη, αλλά δεν έχασε τη μαχητικότητά του».

«Και μπροστά μας το 2024 έχουμε μια κρίσιμη χρονιά. Για την Ελλάδα, το αυτονόητο είναι το δύσκολο: Μια καλύτερη ζωή για όλους τους πολίτες. Μια ζωή της αξιοπρέπειας και όχι των market pass. Μια ζωή με ισχυρό κοινωνικό κράτος πρόνοιας και όχι με το δίκαιο του ισχυρότερου. Μια ζωή με δημοκρατικούς θεσμούς που δουλεύουν, με ποιοτική υγεία και παιδεία, με έγνοια για το περιβάλλον και τους πόρους για την κλιματική προσαρμογή. Με αλληλεγγύη. Με ανθρωπιά. Με αλήθεια. Με πείσμα και με δύναμη» υπογραμμίζει και συνεχίζει: «Για μια Ελλάδα που θα αξιοποιεί τις μεγάλες δυνατότητες του ελληνικού λαού και θα δίνει σε κάθε Έλληνα πολίτη ευκαιρίες και ασφάλεια για να πετύχει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μήνυμά του απευθύνοντας τις ευχές του σε όλους τους Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδας: «Σε όλο τον ελληνισμό, εντός και εκτός Ελλάδας, σε κάθε σημείο του πλανήτη που χτυπάει η καρδιά αυτού του περήφανου έθνους, σε εσάς, τις οικογένειές σας, τους ανθρώπους σας, εύχομαι το 2024 να είναι η χρονιά που θα σας φέρει πιο κοντά στα όνειρά σας».

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Σακελλαροπούλου 

«Κανείς δεν επιτρέπεται να μένει εκτός του κοινωνικού μας συμβολαίου. Τα έθνη αντλούν τη δύναμή τους από την ενότητα, όχι από τους αποκλεισμούς και την εσωστρέφεια»: το μήνυμα αυτό αποστέλλει, μέσω της δήλωσής της για την έλευση του νέου έτους, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Με αναφορές στα μεγάλα διεθνή (Ουκρανία, Μέση Ανατολή), αλλά και εγχώρια γεγονότα του 2023 (σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, πυρκαγιές, πλημμύρες, οπαδική βία), αξιολογεί τη μεταρρύθμιση του κράτους και την αποτελεσματικότερη λειτουργία του ως «το μεγάλο μας στοίχημα». Ενώ για τα ελληνοτουρκικά, σημειώνει με έμφαση ότι «επενδύουμε με συνέπεια στο καλό και εποικοδομητικό κλίμα, που θα επιτρέψει την εμβάθυνση της συνεργασίας και την αποφυγή των εντάσεων».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι