Σε επιφυλακή η Ευρώπη για κρούσματα της Omicron – “Καθαρή” για τώρα η Ελλάδα

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Φαίνεται να επιβεβαιώνεται η έλευση του νέου στελέχους του κορονοϊού και στη Γερμανία, από άτομο που επέστρεψε από ταξίδι στη Νότια Αφρική. Όμως και στην Τσεχία εξετάζεται ένα κρούσμα ως ύποπτο να είναι της νέας μετάλλαξης Omicron. Το πρόσωπο που φέρεται να είναι ο φορέας είχε περάσει χρονικό διάστημα στη Ναμίμπια, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της χώρας.

Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα επανελέγχθηκαν σαράντα χιλιάδες δείγματα του ιού με στόχο να υπάρξει απάντηση στο αν ο ιός έχει “εισέλθει” ήδη στη χώρα. Το Δίκτυο Γονιμιδιωματικής Επιτήρησης του κορονοϊού επιμένει ότι δεν εντοπίστηκε κανένα δείγμα της νέας μετάλλαξης, τουλάχιστον προσώρας.

Στο μεταξύ, 61 άτομα στην Ολλανδία βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό με το που έφτασαν στο αεροδρόμιο με πτήσεις από τη Νότια Αφρική, με τις αρχές να ερευνούν εάν τα κρούσματα αυτά αντιστοιχούν στη νέα μετάλλαξη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι