Δύσκολη νύχτα για την Εύβοια – Μαίνεται η πυρκαγιά

Δύσκολη νύχτα για την Εύβοια - Μαίνεται η πυρκαγιά

Μνήμες εφιαλτικές ξυπνούν στην Εύβοια, καθώς η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα πίσω από το εργοστάσιο της Δ.Ε.Η. στο Μηλάκι, συνεχίζει ανεξέλεγκτη μέσα στο σκοτάδι.

Χωρίς καμία δυνατότητα να προσεγγίσουν τις φλόγες οι πυροσβέστες στο Αλιβέρι, προσπαθούν να βρουν τρόπους για να ανακόψουν το τεράστιο μέτωπο της φωτιάς. Το παρήγορο είναι ότι δεν υπάρχουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή και ότι η βλάστηση στο συγκεκριμένο βουνό είναι περιορισμένη.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα η φωτιά άρχισε να πλησιάζει το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, Νίκος Μπαράκος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ελπίζουμε η φωτιά όταν θα φτάσει στο νταμάρι να περιοριστεί ενώ παράλληλα το άλλο μέτωπο προσπαθούμε να το πιάσουμε σε ένα σημείο πριν φτάσει στον Προφήτη Ηλία. Αν περάσει από εκεί τα πάντα γίνονται δύσκολα». Ο αντιδήμαρχος συμπλήρωσε πως «ήδη κινούνται μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα προς τον Προφήτη Ηλία για να δημιουργήσουν μια προστατευτική ζώνη πριν φτάσει εκεί η φωτιά».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι