Σε ιστορικά χαμηλό η απόδοση των 10ετών βρετανικών ομολόγων

Σε ιστορικά χαμηλό η απόδοση των 10ετών βρετανικών ομολόγων

Η απόδοση των 10ετών κρατικών βρετανικών ομολόγων υποχώρησε στο χαμηλότερο ιστορικά επίπεδό της σήμερα, με τις αποδόσεις των ομολόγων στην ευρωζώνη να μειώνονται περαιτέρω εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας αλλά και των ανησυχιών για ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Οι εξελίξεις στις σινοαμερικανικές εμπορικές σχέσεις καθώς και το γεγονός ότι η ισοτιμία του κινεζικού νομίσματος μειώθηκε, ξεπερνώντας το επίπεδο το επίπεδο των 7 γιουάν ανά δολάριο, οδήγησαν σε άνοδο τις τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων και τις αποδόσεις των 30ετών ολλανδικών ομολόγων για πρώτη φορά σε αρνητικό έδαφος.

Η απόδοση του 10ετούς βρετανικού ομολόγου σημείωσε πτώση άνω των 4 μονάδων βάσης στο 0,502%, συγκριτικά με το προηγούμενο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 0,503% που σημείωσε στις 15 Αυγούστου του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters.

Η Κίνα άφησε σήμερα την ισοτιμία του νομίσματός της να καταγράψει θεαματική πτώση, ξεπερνώντας το συμβολικό όριο των 7 γιουάν ανά δολάριο για πρώτη φορά εδώ και πάνω από μια δεκαετία, σε μια ένδειξη ότι το Πεκίνο ίσως είναι πρόθυμο να ανεχθεί περαιτέρω εξασθένιση του νομίσματός του καθώς επιδεινώνεται η διαμάχη για το εμπόριο.

Η πτώση κατά 1,4% του γιουάν σημειώνεται αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αιφνιδίασε τις αγορές λέγοντας ότι θα επιβάλλει δασμούς 10% στις υπόλοιπες κινεζικές εισαγωγές 300 δισεκ. δολαρίων από την 1η Σεπτεμβρίου, τερματίζοντας την ανακωχή που ίσχυε εδώ και ένα μήνα στο θέμα του εμπορίου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Η απόδοση του 30ετούς γερμανικού ομολόγου μειώθηκε κατά επτά μονάδες βάσης, στο χαμηλό επίπεδο του -0,053% με την απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο -0,53%.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι