Σε ισχύ η απεργία των ταξί: Πορεία προς το Υπουργείο Μεταφορών

Σε ισχύ η απεργία των ταξί: Πορεία προς το Υπουργείο Μεταφορών

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η πρωτεύουσα «ξυπνάει» χωρίς ταξί, αφού βρίσκεται σε ισχύ η απεργία που πραγματοποιεί το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).

Στις 10.00, οι απεργοί οδηγοί ταξί θα συγκεντρωθούν στη Σπύρου Πάτση και Λεωφόρου Αθηνών με τα ταξί τους, προκειμένου να κατευθυνθούν προς το υπουργείο Μεταφορών για να συναντήσουν τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΑΤΑ, κατά τη διάρκεια της απεργίας, θα εξυπηρετούνται μόνο μεταφορές από και προς νοσοκομεία, ενώ τα ταξί «επιφυλακής» θα φέρουν ειδική σήμανση. Θα ακολουθήσει αυτοκινητοπορεία προς το λιμάνι του Πειραιά. Χθες, πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας που προκήρυξε το ΣΑΤΑ, οι απεργοί συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Συνδικάτου και πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Τουρισμού.

Στη σχετική ανακοίνωσή του το ΣΑΤΑ αναφέρει: «Ο κλάδος των ταξί βρίσκεται απέναντι σε μια ακόμα βίαιη επίθεση από την κυβέρνηση και τα οικονομικά συμφέροντα που εξυπηρετεί.

Με την απαράδεκτη και εξόφθαλμα φωτογραφική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) υπ’ αριθ. 134328/20-8-2025, επιχειρείται η οριστική μετατόπιση του μεταφορικού έργου στα καρτέλ των πολυεθνικών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, με σκοπό την εξόντωση του αυτοαπασχολούμενου επαγγελματία οδηγού ταξί». Ήδη σε πολλές επαρχιακές πόλεις οι σύλλογοι των οδηγών ταξί, λαμβάνουν αποφάσεις με το ίδιο διεκδικητικό πλαίσιο με αυτό του ΣΑΤΑ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx