Σε καραντίνα ένα νοσοκομείο – Δεν έκαναν rapid test προτού χειρουργήσουν

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Σε καραντίνα, τουλάχιστον έως και την ερχόμενη Δευτέρα, έχουν μπει 18 εργαζόμενοι της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και τραυματιοφορείς, καθώς και πλήρωμα ασθενοφόρου, επειδή όλοι ήρθαν σε επαφή με ασυμπτωματικό ασθενή, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο με οξύ επεισόδιο κήλης και χειρουργήθηκε.

Σύμφωνα με το partrisnews.gr οι γιατροί είπαν ότι «λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, ο ασθενής χειρουργήθηκε και μετά την επέμβαση υπεβλήθη σε τεστ κορονοϊού, το αποτέλεσμα του οποίου έδειξε ότι είναι θετικός στον ιό», προκαλώντας εύλογη αναστάτωση καθώς είχε έρθει προηγουμένως σε επαφή με πολλούς.

Προτού εισαχθεί στο χειρουργείο στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, ο ασθενής είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο Πύργου και συγκεκριμένα στην καρδιολογική κλινική, για να αποκλεισθεί πρώτα ο καρδιολογικός κίνδυνος. Ομως επειδή εκεί λειτουργεί μονάδα Covid οι γιατροί είχαν λάβει μέτρα, οπότε η καρδιολογική κλινική Πύργου δεν χρειάσθηκε να μπει σε προληπτική καραντίνα. Το πρόβλημα με τους 18 της Αμαλιάδας σε καραντίνα είναι σοβαρό όπως λένε οι εναπομείναντες εργαζόμενοι,  καθώς το συγκεκριμένο νοσοκομείο αποδεκατίζεται πλέον από προσωπικό -είχαν προηγηθεί και πολλές μεταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Πύργου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι