Σε καραντίνα ο Γερμανός ΥΠΕΞ – Αναβάλλεται η συνάντηση με Δένδια

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και στην Γερμανία

Σε καραντίνα τέθηκαν ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας και ο υφυπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Ροτ, καθώς είχαν επαφή με κρούσμα κορονοϊού. Κατά συνέπεια, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Μάας με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, οι δύο αξιωματούχοι είχαν την Δευτέρα το βράδυ συνάντηση με ξένη αποστολή, μέλος της οποίας διαγνώσθηκε εκ των υστέρων θετικό στον κορωνοϊό. Το γερμανικό υπουργείο ενημερώθηκε σήμερα και όλοι οι συμμετέχοντες στην συνάντηση έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Όπως επισημαίνει το γερμανικό υπουργείο, το πρώτο μοριακό τεστ στο οποίο υπεβλήθη ο κ. Μάας ήταν αρνητικό, ενώ έχουν ενημερωθεί ήδη όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Διευκρινίζεται ακόμη ότι κατά την συνάντηση είχαν τηρηθεί όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες υγιεινής και αποστάσεων.

Ο Χάικο Μάας, όπως και την προηγούμενη φορά που τέθηκε σε καραντίνα για τον ίδιο λόγο, θα παραμείνει σε κατοικία στο Βρανδεμβούργο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι