Σε «κόκκινο» συναγερμό η Τουρκία για πιθανά κρούσματα κορονοϊού σε αεροπλάνο

Σε «κόκκινο» συναγερμό η Τουρκία για πιθανά κρούσματα κορονοϊού σε αεροπλάνο

Συναγερμός σήμανε σε πτήση επιβατικού αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Τεχεράνη – Κωνσταντινούπολη, το πρωί της Τρίτης (25/02), έπειτα από την εμφάνιση πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού.

Το αεροσκάφος των τουρκικών αερογραμμών (THY)TK879, που εκτελούσε σήμερα πτήση από την Τεχεράνη στην Κωνσταντινούπολη, προσγειώθηκε στην Άγκυρα λόγω υποψιών ότι υπήρχαν επιβαίνοντες με κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους 132 επιβαίνοντες, οι 12 παρουσίασαν υψηλό πυρετό και 17 θεωρήθηκαν ύποπτοι ότι ήταν φορείς. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Άγκυρα περίπου στις 10:30

Κλιμάκια του τουρκικού υπουργείου Υγείας προχώρησαν άμεσα σε έλεγχο των επιβατών και διαπίστωσαν ότι η θερμοκρασία 12 επιβατών ήταν πάνω από το φυσιολογικό.

Οι επιβάτες και το πλήρωμα θα τεθούν υπό περιορισμό στο νοσοκομείο μέχρι να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα αρκετοί από τους επιβάτες προέρχονται από την πόλη Κομ του Ιράν, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως η πηγή του κορονοϊού στην χώρα.

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά δήλωσε ότι «μέσα στο αεροπλάνο υπήρχαν κάποιοι που παρουσίασαν πυρετό και βήχα. Έτσι αποφασίσαμε να προσγειώσαμε το αεροσκάφος. Θα ανακοινώσουμε τα τελικά αποτελέσματα έπειτα από 3-4 ώρες».

Όλοι οι επιβάτες είναι Τούρκοι, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι