Σε κώμα ο Ναβάλνι – Στο Βερολίνο θέλει να πάει τον Ρώσο πολιτικό η σύζυγός του

Σε κώμα ο Ναβάλνι – Στο Βερολίνο θέλει να πάει τον Ρώσο πολιτικό η σύζυγός του

Σε κώμα στην εντατική νοσηλεύεται ο 44χρονος ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο σφοδρός επικριτής της κυβέρνησης επέστρεφε αεροπορικώς στη Μόσχα από τη Σιβηρία όταν άρχισε να σφαδάζει από τους πόνους. Το αεροπλάνο του έκανε αναγκαστική προσγείωση στην πόλη Ομσκ και ο ίδιος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να κάνουν λόγο για τροφική δηλητηρίαση.

Ειδικά διαμορφωμένο γερμανικό αεροσκάφος, με ομάδα εξειδικευμένων γιατρών, αναμένεται να παραλάβει αύριο τον Ρώσο αντιφρονούντα εάν είναι σε θέση να μετακινηθεί για να τον μεταφέρει στο Βερολίνο. Θα τον συνοδεύει η σύζυγός του.

Οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε από πολιτικούς αντιπάλους του και εικάζουν μάλιστα ότι το δηλητήριο ήταν στο τσάι που ήπιε λίγο πριν αναχωρήσει αεροπορικώς από τη Σιβηρία για τη Μόσχα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι