Σε λίγες μέρες ή και αύριο στην τουρκική Βουλή η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Στόλτεμπεργκ: Συμφωνία για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Εντός της εβδομάδας αναμένεται η έγκριση από την τουρκική Εθνοσυνέλευση του πρωτοκόλλου προσχώρησης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα μάλιστα με το CNN Turk, αυτό αναμένεται να γίνει αύριο, 23 Ιανουαρίου.

Το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία εγκρίθηκε στις 26 Δεκεμβρίου από την Επιτροπή Εξωτερικών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και εισήχθη στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας από τις 16 Ιανουαρίου, στην πρώτη συνεδρίαση μετά τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς, χωρίς ωστόσο να τεθεί σε ψηφοφορία.

Τα περισσότερα κόμματα συμφωνούν και αναμένεται η ένταξη της Σουηδίας να υπερψηφιστεί. Μετά την έγκριση από την Ολομέλεια της Εθνοσυνέλευσης, το πρωτόκολλο πρέπει να λάβει και την τελική υπογραφή από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι