Σε μία τετραετία 1,3 δισ. πήγαν σε οργανισμούς και ΜΚΟ σύμφωνα με Μηταράκη

Σε μία τετραετία 1,3 δισ. πήγαν σε οργανισμούς και ΜΚΟ σύμφωνα με Μηταράκη

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επέμεινε ότι προτεραιότητα είναι η μείωση των ροών και ο περιορισμός των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στα νησιά.

Καταλυτική σε ό,τι αφορά την αποσυμφόρηση των νησιών χαρακτήρισε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης τη συμβολή του νομοσχεδίου για τη «Βελτίωση της μεταναστευτικής νομοθεσίας».

Το νομοσχέδιο πρόκειται να τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή εντός της ημέρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κατά την τοποθέτησή του, κ. Μηταράκης επέμεινε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μείωση των ροών και ο περιορισμός των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στα νησιά.

Αναφερόμενος στην κριτική της αντιπολίτευσης, ο κ. Μηταράκης επεσήμανε ότι, εκτός από τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο που «εφαρμόζουμε πλήρως», «δικαιώματα έχει πρωτίστως και η χώρα».

Όπως εξήγησε, είναι συνταγματική υποχρέωση η προστασία των συνόρων, η ασφάλεια και η ευημερία των πολιτών.

Κατηγορίες κατά ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Μηταράκης υποστήριξε εξάλλου ότι το πρώτο εξάμηνο του 2019 σε 500 περιπτώσεις Αφρικανών δεν βρίσκονταν διερμηνείς για σπάνιες γλώσσες που ισχυρίστηκαν ότι μιλούν.

Ο υπουργός διερωτήθηκε πώς οι 500 μπορούσαν να συνεννοηθούν με τους δικηγόρους τους και τις ΜΚΟ, ενώ οι τελευταίες δεν μπορούσαν να βρουν διερμηνείς για τη συνέντευξη.

Στάθηκε επίσης στην ανάγκη αλλαγής της κοινής δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας και χαρακτήρισε «ρητορικό» το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για αποσυμφόρηση.

Κατήγγειλε επιπλέον ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε στο μεταναστευτικό με τις ΜΚΟ και παρέθεσε στοιχεία για τα κονδύλια 1,5 δισ. ευρώ που διέθεσε η ΕΕ στην Ελλάδα την περίοδο 2015 – 2019.

Όπως είπε, το υπουργείο απορρόφησε το 1,9%, ενώ το 82% των κονδυλίων (1,3 δισ.) πήγαν σε διεθνείς οργανισμούς και σε ΜΚΟ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι